EURO 2024: Hollanda, Romanya'yı eledi

EURO 2024: Hollanda, Romanya'yı eledi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Hollanda, son 16 turu eşleşmesinde Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Hollanda, son 16 turu eşleşmesinde Romanya ile kozlarını paylaştı.

Resim

Turnuvanın favori ülkelerinden Hollanda, Romanya karşısında üstün bir futbol ortaya koydu. Portakallar, baskılı oyununun meyvesini 20. dakikada aldı. Sol çaprazda topla buluşan Cody Gakpo, nefis bir vuruşa imza atarak takımını öne geçirdi. Hollanda, soyunma odasına önde gitti.

Romanya, ikinci yarıda baskısını artırdı. Ancak Romanya, Hollanda karşısında istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Skor avantajını maçın son düdüğüne kadar koruyan Portakallar, 81. dakikada ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Gakpo'nun nefis asistinde Donyell Malen meşin yuvarlağı filelere yolladı. Maçın skorunu da son saniyede bir kez daha sahne alan Malen belirledi.

Romanya engelini 3-0'la geçen Hollanda, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi. Portakallar, çeyrek finalde Türkiye-Avusturya karşılaşmasının galibiyle oynayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN