AUDI’nin efsane modeli yollara veda ediyor! Türkiye’de çok seviliyordu

AUDI’nin efsane modeli yollara veda ediyor! Türkiye’de çok seviliyordu

Otomobil dünyasında işler değişiyor. Otomobil tutkunları yeni modelleri heyecanla takip ediyor. Yeni modeller eklenirken kimi modellerin de üretimi duruyor. AUDI’nin efsane modeli yollara veda ediyor! Türkiye’de en sevilenlerden biriydi...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Otomotiv dünyasında köklü değişimler devam ediyor. Audi, içten yanmalı motora sahip son yeni aracını 2026 yılında piyasaya sürecek ve ardından tamamen elektrikli araçlara yönelecek. Bu geçişin ilk adımı ise bu yaz lanse edilecek olan Audi A6 e-tron olacak.

A6 E-TRON İLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

İlk kez 2021 yılında konsept olarak tanıtılan Audi A6 e-tron, 800-volt elektrik mimarisiyle dikkat çekiyor. Bu mimari, yüksek performans ve hızlı şarj imkanı sunuyor. A6 e-tron, tıpkı Q6 e-tron ve Porsche Macan EV gibi, PPE (Premium Platform Electric) platformunda geliştirildi. 100 kWh kapasiteli bataryası ile yaklaşık 500 km menzil sunması beklenen bu elektrikli sedan, çevre dostu ve yüksek performanslı bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

Audi A6 Avant Review 2024 | Top Gear

AUDI A6'NIN VEDA VAKTİ

30 yıldır üretimde olan ve birçok otomobil severin beğenisini kazanan Audi A6, planlarda bir değişiklik olmazsa bir daha yenilenmeyecek. Yerini alacak olan elektrikli A6, çift motorla 476 beygir güce ulaşacak. Bu da onu, performans açısından içten yanmalı motorlu seleflerinden daha üstün kılıyor.

YÜKSEK PERFORMANSLI MODELLER YOLDA

Audi, elektrikli dönüşüm sürecinde performanstan ödün vermiyor. A6 e-tron'un yanı sıra S6 e-tron ve 700 beygir gücüne ulaşacak RS6 e-tron modelleri de yolda. Bu modeller, yüksek performanslı elektrikli araç arayanlar için cazip seçenekler sunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN