Büyükşehir belediyesinden toplu taşıma ücretlerine büyük zam! Bir yıla yakın zam yapılmıyordu, kaçınılmaz son gerçekleşti

Büyükşehir belediyesinden toplu taşıma ücretlerine büyük zam! Bir yıla yakın zam yapılmıyordu, kaçınılmaz son gerçekleşti

Yüksek enflasyonun neden olduğu ekonomik kriz nedeniyle iğneden ipliğe her ürün ve hizmete zam gelmeye devam ederken, büyükşehir belediyeleri de kent için toplu ulaşım ücretlerini artırmaya devam ediyor. Son olarak 2023 Eylül ayında zam yapan bir büyükşehir belediyesi, toplu taşıma ücretlerine 2024 zammı yaptı. İşte detaylar...

Diyarbakır'da kent içi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Şehirdeki toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlar şoförler tarafınla olumlu karşılanırken, vatandaşların tepkisini çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın (UKOME) aldığı zam kararı yürürlüğe girerken; minibüs (dolmuş) öğrenci ücreti 12 TL, tam ücret 20 TL, büyükşehir belediyesine ait otobüsler ve özel halk otobüslerinde ise öğrenci ücreti 8 TL, tam ücret 15 TL oldu.

Mücadelegazetesi'nde yer alan habere göre, Diyarbakır'da kent içi ulaşıma en son 29 Eylül 2023 tarihinde zam yapılmıştı.

DİYARBAKIR TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 TL'den 12 TL'ye, tam 14 TL'den 20 TL'ye yükseldi.

Büyükşehir belediyesine ait otobüsler ve özel halk otobüslerinde öğrenci 6 TL'den 8 TL'ye, tam 10 TL'den 15 TL'ye yükseldi.

Abonman öğrenci aylık kart ücreti 240 TL'den 400 TL'ye çıktı.

DİYARBAKIR TOPLU ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ 2024

diyarbakir-toplu-tasima-ucret-tarifesi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN