Sezonu başladı, yurt dışından talep yağdı! Büyük büyük toplanıyor, sonu hastanede bitiyor!

Sezonu başladı, yurt dışından talep yağdı! Büyük büyük toplanıyor, sonu hastanede bitiyor!

Sezonun başlaması ile birlikte yüksek verim alan ürünler kasalara dolduruluyor. Yurt dışından yoğun talep görmesi ile birlikte yurt içinde de tezgahlarda yok satan kirazlar 15 kişiyi de hastanelik etti. Hasat mı ediliyor yoksa harf mi yapılıyor?

Erzincan'da kiraz hasadı devam ederken rekolte beklenenin çok üzerinde oldu. Kiraz hastalığının başlaması ile birlikte yurt dışından talep gelirken iç piyasada da kocaman sulu sulu kırmızı kirazlara talep hız kesmeden artıyor. Erzincan'da kiraz hastalığının başlaması ile birlikte 15 kişide hastanelik oldu.

KİRAZ HASADINDA YÜKSEK VERİM

Türkiye'de üretim açısından önemli bir yere sahip olan kiraz, Erzincan'da hasadı devam eden ürünler arasında yer alıyor. Mevsimsel değişiklik ile birlikte sıcakların artması yıllara göre hasat sezonunu değiştiriyor. Bu yıl 15 gün erken başlayan kiraz hasadı son yıllarda tarım sektörünün ağırlık kazanması ile birlikte verimini de arttırdı. Geçtiğimiz sene pazarlanma noktasında sıkıntı yaşatmayan ürünler çiftçileri daha çok kiraza yöneltirken bu yıl süreç beklenen gibi ilerlemedi. 300 kilo verim alandan 2,5 tona yakın verim elde ettiğini belirten üreticiler pazar sıkıntısı yaşandığını söyleyerek sezon başında verdiği fiyatlara uymayan ihracat firmalarının ve tüccarların sürekli alım fiyatlarıyla oynama yaptığını belirterek tepki topluyor.

Erzincan'da kiraz harbi! 15 kişi hastanelik oldu - Antalya Körfez Gazetesi

FİYATLAR DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ köyünde kiraz hasadına başlayan üreticiler, hasattan memnun olsalar dahi pazarda istedikleri fiyata satamadıklarını söyledi. Üzüm salkımı gibi görünen Kiraz neredeyse dalları kırma noktasına gelirken üreticiler de bu verimi ömrü boyunca görmediğini söyledi. Çocukluktan bu yana Bağırbağ köyünde çiftçilik yapan 80 yaşındaki kiraz üreticisi Selami Demirel, “Bayırbağ köyündenim. Doğup büyüme hep çiftçilik yaptım. 80 yaşındayım. Erzincan’da ve takip ettiğime göre Türkiye’nin her yerinde görülmemiş bir rekolte var. Ben ilk olarak böyle bir rekolte görüyorum. Geçen sene 300 kilo çıkan yerden şuanda 1,5 - 2 tona yakın topladım. Daha da 500, 600 kilo daha çıkar” ifadelerini kullandı.

Erzincan'da bol bereketli kiraz hasadı başladı - Bursada Bugün - Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa

KİRAZ HASADI HARBE DÖNÜŞTÜ

Erzincan'da bu yıl kirazda görülmemiş Rekolte alınırken geçtiğimiz yıl 300 kilo veren kiraz ağaçları bu yıl 2,5 ton civarında mahsul sağladı. Kiraz rekoltesi üreticilerin yüzünü güldürürken ağaçlardaki düşme vakaları da geçtiğimiz yıllara oranla artış sağladı. Son 2 hafta içerisinde Kiraz ağacından düşen sayısı 15'e yaklaşırken düşen vatandaşlar da hastanelik oldu. Üzümlü ilçesinde 6 kişilik kiraz ağacından düşmesi sonucunda kolu ve bacağı kırıldı. Bu yıl ağaçlarda fazla ürün olması nedeniyle dallarında çabuk bir şekilde kırıldığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN