Türk topraklarında yetişen bitki Avrupa'nın gözdesi oldu! O ilden tek tek toplanıyor, Rusya, Almanya, İngiltere'ye gidiyor

Türk topraklarında yetişen bitki Avrupa'nın gözdesi oldu! O ilden tek tek toplanıyor, Rusya, Almanya, İngiltere'ye gidiyor

Türkiye’de yetişip dünyaya satılıyor! Türk ekonomisine büyük katkı! Türk topraklarında yetişen bitki Avrupa'nın gözdesi oldu! Sabah erkenden toplamaya başlıyorlar. O ilden tek tek toplanıyor, Rusya, Almanya, İngiltere'ye gidiyor...

Isparta’da karanfil hasadı tüm hızıyla devam ediyor ve bu yıl hedef, 300 milyon dal karanfili Avrupa pazarına ihraç etmek. Türkiye'nin tarım zenginliklerinden biri olan Isparta, gül, lavanta, kiraz ve domates gibi ürünlerle tanınırken, karanfil üretimi de bölgenin önemli bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda.

AVRUPA'YA İHRAÇ EDİLİYOR

Deregümü köyü ve Çünür Mahallesi’ndeki seralarda yetiştirilen karanfiller, Rusya, Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Isparta'nın yayla koşullarında yetiştirilen karanfiller, yurt dışı pazarına gönderilerek ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.

Isparta’nın karanfilleri Avrupa’yı renklendiriyor

ÜRETİM VE HASAT SÜRECİ

Karanfil üreticisi Murat Arslan, Isparta’da beş yıldır bu işi yaptığını belirterek şöyle konuştu: “Çünür Mahallesi’nde 85 dönüm seramızda üretim gerçekleştiriyoruz. Kasım ayında diktiğimiz karanfillerin şuanda hasadını gerçekleştiriyoruz. Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayında karanfillerin dikimini gerçekleştiriyoruz. Diktiğimiz tüm karanfillerin kesimine başladık. Bu yıl 85 dönüm serada 13 milyon karanfil çiçeği kesmeyi hedefliyorum” dedi. Üretici Arslan geçen yıla göre bu yıl karanfil dal sayılarında artış olduğunu söyleyerek, “Geçen yıla göre dal sayımız bu sene daha güzel. İklim şartları bir de çalışan ailelerimizin, işçi sayımızın fazla olması bizi olumlu etkiledi. Bu yıl işçi sayımızda da artış var. Yaptığımız iş bize keyif veriyor, çalıştığımız insanlarla daha toplu bir işçilik çıkıyor”

ZİRAAT ODASI’NDAN DESTEK

Isparta Ziraat Odası ve Ziraat Odaları Birlik Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu yıl kentte 2 bin dönüm serada 300 milyon dal karanfil üretiminin hedeflendiğini belirtti ve şöyle devam etti: "Ekim, Kasım ayında dikilen karanfillerin Haziran ayı itibariyle hasadı başladı. Bu yıl 2 bin dönüm alanda yaklaşık 300 milyon dal rekolte beklemekteyiz. Isparta’da üretilen bu karanfiller Rusya, İngiltere ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bu sıcak havalarda üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan her bireye teşekkür ediyorum"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN