Hep yanlış bilmiyormuşuz! Tam yağlı süt mü yarım yağlı süt mü daha faydalı?

Hep yanlış bilmiyormuşuz! Tam yağlı süt mü yarım yağlı süt mü daha faydalı?

Dünyadaki en doğal besleyici içecek olan süt özellikle çocukların gelişimi için temel gıdaların başında geliyor. Tam yağlı, yarım yağlı ve az yağlı süt olarak 3 grupta yaygın olarak tüketilen süt çeşitlerinin hangisinin daha faydalı olduğu herkes tarafından merak edilirken, yapılan çalışmalar bu sorunun cevabını ortaya çıkardı. Peki, tam yağlı süt mü yarım yağlı süt mü daha faydalı? İşte o sorunun yanıtı…

Market raflarında çeşit çeşit yer alan sütler artık tüketicinin kafasını karıştırmaya başladı. Hangi sütün daha faydalı olduğunu merak edenler bu soruya bir cevap ararken, yapılan araştırmalar tam yağlı ve yarım yağlı süt arasındaki farkı ortaya çıkardı. Peki, hangisi daha faydalı? İşte cevabı…

TAM YAĞLI SÜT MÜ YARIM YAĞLI SÜT MÜ DAHA FAYDALI?

Tam yağlı süt ürünleri tüketenler daha fazla yağda çözülen A,D,E,K vitaminlerini almış oluyor. Bu süt türü yağ içeriğinden dolayı kan şekerini daha yavaş yükseltirken, tokluk hissi süresini de artırmaktadır.

yagli-sut-mu-daha-faydali-yagsiz-sut-mu-1.jpg

Yarım yağlı süt tüketenler ise daha az doymuş yağ ve enerji alıyor. Yarım yağlı süt, içeriğindeki azaltılmış yağ oranı sayesinde kolesterolü daha az yükseltiyor.

Yağsız sütler ise neredeyse hiç yağ ve doymuş yağ içermez. Tamamen yağsız süt tüketenlerde bu yüzden besin değeri, tat ve doku değişimi gibi durumlar gözlemlenebiliyor.

yagli-sut-mu-daha-faydali-yagsiz-sut-mu.jpg

Tüm bunların sonucunda çocuklar, yaşlılar ve kilo almak isteyenlerin tam yağlı süt tüketmesi önerilirken; kolesterol sorunu olanlar ile kilo vermek isteyenlerin ise yarım yağlı ya da yağsız süt tüketmesi tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN