Mert Günok'tan tarihe geçen kurtarış

Mert Günok'tan tarihe geçen kurtarış

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Türkiye, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup edip çeyrek finale yükselirken; karşılaşmaya ise Mert Günok'un son dakikada yaptığı kurtarış damga vurdu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan devam ediyor. Türkiye, son 16 turunda Avusturya'yı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmaya ise Mert Günok'un son dakikada yapmış olduğu kurtarış damga vurdu.

''TÜRKİYE'NİN KALESİNDE BANKS VARDI''

Resim

Yıldız kaleci, maçın son dakikasında Christoph Baumgartner'in kafa vuruşunda uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak bir kurtarışa imza attı. Öyle ki Mert Günok'un bu kurtarışı, Avusturya Teknik Direktörü Ralf Ragnick'in de gündemindeydi. Rangnick, maçın ardından yaptığı açıklamada "Beraberlik için yeterli süremiz vardı ama Türkiye'nin kalesinde Gordon Banks olduğu için bu çok zordu'' ifadelerini kullandı.

81 yaşında hayatını kaybeden kaleci Gordon Banks, 30 Temmuz 1966'da, Wembley Stadı'nda Batı Almanya'yı yenerek Dünya Kupasını kazanan İngiltere Milli Takımı'nın en önemli parçalarından biri olarak tarihte yerini aldı. Banks, final maçında Brezilyalı yıldız Pele'nin kafa vuruşunda müthiş bir kurtarış yapmıştı.

GOL OLMA İHTİMALİ: YÜZDE 94

Resim

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Mert Günok, milli takımda göstermiş olduğu performansla takdir toplamaya devam ediyor. Otoriteler tarafından Avusturya maçında yapmış olduğu kurtarışı 'en iyi hareketler' listesine alınan Mert aslında akılalmaz bir şeyi başardı.

The xG Philosophy, Mert Günok'un son saniyedeki pozisyonunun matematiksel analizini yayımladı:

Mert Günok'un kurtarma ihtimali: %6

Gol olma ihtimali: %94

Resim

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Mert Günok, ''Çok mutluyuz, maçtan sonra da duygularımız baya bir yoğundu. Bütün arkadaşlarımız çok iyi mücadele etti. Bazen iyi oynayamadığımız anlar oldu ama bir tur daha atladığımız için mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN