BES hesabından para çekecekler dikkat, bugün başladı! O şartlarda yüzde 50'sini alabileceksiniz

BES hesabından para çekecekler dikkat, bugün başladı! O şartlarda yüzde 50'sini alabileceksiniz

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni düzenleme! Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! BES hesabından para çekecekler dikkat, bugün başladı! Resmi Gazete’de yayımlandı! O şartlarda yüzde 50'sini alabileceksiniz...

1 Temmuz itibarıyla, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kısmi ödeme dönemi resmen başladı. Bu yeni düzenleme, acil nakit ihtiyacı duyan katılımcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Artık BES'teki birikimlerinizin yüzde 50'sine kadar olan kısmını çekebilme imkanınız var.

YÖNETMELİK RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

BES Kısmi Ödeme Hakkı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik ile katılımcılar, BES'ten tamamen ayrılmadan acil durumlarda nakit ihtiyacını karşılayabilecek.

HANGİ DURUMLARDA KISMİ ÇEKİM YAPILABİLİR?

Kısmi çekim hakkı, konut alımı, evlenme, eğitim ve doğal afet gibi durumlarda kullanılabilir. Katılımcılar, bu gibi durumlarda BES'teki birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu olarak çekebilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜREÇ

Katılımcılar, BES'ten evlilik, konut alımı ve doğal afet gibi durumlar için sadece bir kez kısmi ödeme alabilirler. Doğal afet durumunda, tarih ve miktar şartı aranmayacak. İlk başvuru, sistemdeki 5. yıldan itibaren ve aylık asgari ücretin en az 5 katı ödeme gerçekleştirilmesi halinde yapılabilir.

Başvuru sırasında katılımcının gerekli belgeleri teslim etmesi gerekiyor. Ayrıca katılımcı, BES sözleşmesini 3 yıllık taahhüt süresi içerisinde onaylamalıdır. Bu şartları yerine getirenler, birikimlerinin yüzde 50'sini sistemden çekebilecekler.

KISMİ ÖDEME TUTARI NE ZAMAN HESABA GEÇER?

Kısmi ödeme tutarları, en geç ilk iş gününde katılımcının hesabına geçecektir. İlk aşamada kısmi çekim hakkını kullanan kişi sayısının 250 bin katılımcı ile sınırlı kalacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN