Benzin, motorin, sigaraya yüksek ÖTV zammı geliyor! Yarına dikkat

Benzin, motorin, sigaraya yüksek ÖTV zammı geliyor! Yarına dikkat

Benzin, motorin, otogaz, sigara ve alkollü içeceklere zam geliyor. Yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına göre Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı ile birlikte bu ürünlerde fiyat artışı olacak.

Akaryakıt, alkol ve sigaraya zam yolda. Yarın (3 Temmuz) açıklanacak enflasyon verilerine göre, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı ile benzin, motorin, otogaz, sigara ve alkollü içeceklerde fiyat artışı yaşanacak. Zam oranının yüzde 20 civarında olması bekleniyor. 2024'ün ilk 5 ayındaki ÜFE artışı yüzde 17,87 olarak gerçekleşti. Fiyat artışları, yarın Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'nin (Yİ-ÜFE) açıklanmasıyla netlik kazanacak.

ZAM ORANLARI NE KADAR OLACAK?

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu zamlar sonucunda, benzine 2 lira 247 kuruş, motorine 2 lira 13 kuruş, otogaza 1 lira 80 kuruş, en ucuz sigaraya ise 10 lira zam gelmesi bekleniyor. Böylece en ucuz sigaranın fiyatı 56 liradan 66 liraya çıkacak.

Rakı, viski gibi alkollü içeceklerin fiyatlarına da 115 TL civarında artış olması öngörülüyor.

Öte yandan, ÖTV zammı ile vergi gelirlerinin artırılması amaçlanıyor. Uzmanlara göre, zamlar enflasyonu da yukarı çekebilir. Zamlar haklın alım gücünü de düşürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN