Memur ve emekli maaşlarında son viraj! Beklenen zam belli oldu, yarın ne kadar zam gelecek?

Memur ve emekli maaşlarında son viraj! Beklenen zam belli oldu, yarın ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına zam bekliyor! Memur ve emekli maaşlarında son viraj! Beklenen zam belli oldu: Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca memur ve emekli, yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklanmış durumda. 2024 yılının ilk altı ayına ilişkin enflasyon verileri, yarın saat 10:00'da Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte netleşecek.

ENFLASYON FARKI MAAŞLARA YANSIYACAK

Aile Destek Programı ödeme tarihleri 2023! Yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Belirlenecek enflasyon oranı, memur, emekli memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının enflasyon farkı adı altında yeniden hesaplanmasını sağlayacak. Bu durumda maaşlara yapılacak zam oranı netleşecek.

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekli dul ve yetim maaşı alanlar 5 bin liralık ödemeyi alacak mı? | Ekonomi Haberleri

Peki, emekli ve memurların maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Uzmanların bu konudaki tahminleri ne yönde? İlk beş aylık enflasyon verisi yüzde 22,72 olarak kesinleşmiş durumda. Haziran ayı enflasyonunun ise Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre yüzde 2,52 oranında çıkması bekleniyor. Bu durumda, ilk altı aylık toplam enflasyon verisi yüzde 25,81 civarında olacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN ZAM ORANI

Şartları sağlayan herkese PTT'den ödeme yapılıyor! Ödemeler iki ayda bir hesaplara yatıyor - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yüzde 25,81 oranı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına yapılacak maaş farkını ifade ediyor. Bu artış, emeklilerin maaşlarına önemli bir katkı sağlayacak.

MEMURLAR İÇİN ZAM ORANI NASIL BELİRLENECEK?

2 bin 354 liraya kadar nakit destek! 18 yaş üzerine veriliyor! SGK'dan düzenli maaş hesaplara yatıyor! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Memur ve memur emeklilerinin zam oranı ise toplu sözleşme ile belirleniyor. 2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15, ikinci yarısı için ise yüzde 10 olarak belirlenmişti. Bu kapsamda, memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 20,34 civarında olması bekleniyor.

ZAM ORANI EŞİTLENİR Mİ?

Hesaplara bugün yatıyor! Bakan Yumaklı'dan 96 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları eşitlenebilir mi? Uzmanlar, memurlar için böyle bir eşitleme durumunun söz konusu olmayacağını belirtiyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

18- 24 yaşında olan herkese veriliyor! İşte PTT'den 33.000 TL ödeme alma fırsatı... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yüzde 25,81 oranında açıklanması beklenen 6 aylık enflasyon farkı üzerinden hesaplandığında, en düşük emekli maaşının 10.000 TL’den 12.581 TL’ye çıkması bekleniyor. Bu artış, emekliler için büyük bir rahatlama sağlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN