Nepal’de muson yağmurları dokuz can aldı

Nepal’de muson yağmurları dokuz can aldı

Nepal’de muson yağmurlarının sebep olduğu toprak kayması nedeniyle üçü çocuk olmak üzere en az dokuz kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nepal’in batısında etkili olan şiddetli muson yağmurları, toprak kaymasını beraberinde getirdi. Ulusal Afet Kurtarma ve Azaltma Yönetim Kurumu Sözcüsü Dizan Bhattarai yaptığı açıklamada, Malika köyünde beş kişilik ailenin uyuduğu sırada evlerinin toprak altında kaldığını belirterek "İkisi çocuk beş kişinin cansız bedenine ulaşıldı" dedi.

Komşu Syangja bölgesinde de bir evin toprak altında kalmasıyla bir kadın ve 3 yaşındaki kızı hayatını kaybederken, Baglung bölgesinde meydana gelen toprak kaymasında iki kişi yaşamını yitirdi.

HAZİRANDAN BU YANA 35 KİŞİ ÖLDÜ

Yıllık muson yağmurlarının başladığı Haziran ayının ortasından bu yana Nepal genelinde en az 35 kişi heyelan, sel ve yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Muson yağmurlarının eylül ayının ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.

Çoğunlukla dağlık bir alana yayılan Nepal’de muson mevsiminde yaşanan toprak kaymaları ve ani seller sık görülürken, her yıl yüzlerce kişinin ölümüne yol açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN