Berber ve kuaföre gidecekler dikkat! Bugünden itibaren başladı: Artık valilik belirleyecek

Berber ve kuaföre gidecekler dikkat! Bugünden itibaren başladı: Artık valilik belirleyecek

Berber ve kuaföre gidecekler dikkat! Bugünden itibaren yeni uygulama başlıyor! Artık valilik tarafından belirlenecek! İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya üzerinden önemli bir duyuru yaparak, berber, kuaför ve güzellik salonlarının yeni çalışma düzenini açıkladı. Bakanlık, bu işletmelerin ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olacağı uygulamasının bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada, sektör temsilcilerinden gelen talep ve önerilerin dikkatlice değerlendirildiği ve bu doğrultuda tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022'de alınan kararın hayata geçirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, kapalı olunacak günün belirlenmesi sürecinde her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçlarının dikkate alınarak valilikler tarafından belirlendiği ve bu çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

BUGÜN İTİBARIYLA BAŞLADI

Bu çerçevede, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olacağı uygulama 1 Temmuz itibarıyla resmen başladı. Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmeler, Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

berber.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN