Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten 'soruşturma derinleştirilsin' çağrısı: Bu cinayetin kökleri sandığımızdan daha derin

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten 'soruşturma derinleştirilsin' çağrısı: Bu cinayetin kökleri sandığımızdan daha derin

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine dair görülen ilk duruşmaya ara verildi. Verilen arada Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, davaya ilişkin açıklamalarda bulunurken, "Bu siyasi cinayetin kökleri düşündüğümüzden daha derinde" dedi. Ateş, soruşturmanın derinleştirilmesine dair çağrı yaparken, "17 kişi hakkında yürütülen bu siyasi cinayetin kime, nereye kadar uzanıyorsa uzanması tek temennimizdir" ifadelerini kullandı.

30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin ilk duruşması, 19 ay sonra Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülüyor.

İlk kez hâkim karşısına çıkan sanıklar arasında eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem gibi isimler yer alıyor. Duruşmaya Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de katıldı.

gryanw0bkaa4rof.jpegEski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ayşe Ateş

AYŞE ATEŞ’TEN SERT AÇIKLAMALAR: BU SİYASİ CİNAYETİN KÖKLERİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA DERİNDE

Duruşmaya verilen aranın ardından Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, davanın gidişatına dair sert eleştirilerde bulundu. Ayşe Ateş, "Günlerdir MHP MYK üyeleri, Ülkü Ocakları yöneticileri, kiralık kalemler ve trol hesaplar tarafından ortaya sürülen ve dosyadaki delillerle uyuşmayan iddialar ve bugün de duruşma salonunda tutuklular tarafından bu iddialarla bire bir örtüşen ifadelerle topyekûn sergilenen kumpas tiyatrosu… Anlaşılan o ki bu siyasi cinayetin kökleri düşündüğümüzden daha derinde" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMANIN DERİNLEŞTİRİLMESİ ÇAĞRISI

Ayşe Ateş, açıklamasının devamında, yargı sürecinin hızlandırılması ve adil bir şekilde tamamlanması gerektiğini vurguladı. "Berrak suyu bulandırmak, zaman kazanmak, mağduriyet devşirmek istediklerini biliyorduk. Ama ne gizlemeye çalıştıklarını, kimi, kimleri korumak için çabaladıklarını henüz tam olarak bilmiyoruz" diyen Ateş, 17 kişi hakkında yürütülen soruşturmanın derinleştirilip tamamlanmasını talep etti.

Ayşe Ateş, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sincan’dayız. Adil bir yargılama neticesinde bütün gerçekleri öğreneceğimize inanıyor, adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Adaletsiz geçirecek bir güne daha tahammülümüz olmadığını da tekraren ifade ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN