Türkiye güne zamla uyanacak! Sigaraya rekor zam geliyor: Tiryakiler izmarit toplayacak

Türkiye güne zamla uyanacak! Sigaraya rekor zam geliyor: Tiryakiler izmarit toplayacak

Tiryakilere izmarit toplattıracak zam yola çıktı. Temmuz ayı itibariyle rekor zam gelirken, Türkiye yeni güne zamla uyanacak. Peki, ne kadar zam yapılacak? İşte beklenen zam tutarı...

Elektrik ve akaryakıt zamlarının ardından bu kez sigaraya zam geliyor. Temmuz ayı enflasyon verilerinin ardından sigara tiryakileri izmarit toplamaya başlayacak. Fiyatlardaki artış hız kesmeden devam ederken, o tarihte zam fırtınası kopacak. İşte o tarih...

6 AYLIK ENFLASYON VERİLERİ PAYLAŞILACAK

Yılın ilk yarısının geride kalmasıyla yeni zamlar gündeme oturdu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Temmuz tarihinde 6 aylık enflasyon verilerini paylaşacak. Enflasyon verilerine göre, sigaraya ve alkole zam gelmesi bekleniyor. Özel Tüketim Vergisi'nin tahminlere göre yüzde 20 oranında zamlanması diğer ürünlere yansıyacak.

sigararesmi.webp

YÜZDE 20 ÖTV ZAMMI

Sigara tiryakilerini ve alkol tüketicilerini etkileyecek yeni bir zam daha yola çıktı. Yılın ikinci yarısından itibaren alkollü içeceklerin Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yüzde 20 zam yapılacak. Zam sonrasında ortalama 1 litrelik rakının fiyatı 115 TL artacak.

Günümüzde 1.075 TL seviyelerinden satılan 1 litrelik rakı zam sonrasında 1.190 TL'ye yükseliş gösterecek. 1 litrelik rakının vergi yükü ise 657 TL'den 772 TL'ye yükselecek.

1200x627-27-mayis-sigara-fiyatlari-zamli-guncel-liste-2022-jti-bat-philip-morris-turktab-tekel-sigara-fiyatlari-ne-kada-1653633575705.webp

SİGARAYA 10 TL ZAM GELİYOR

Zam sadece alkollü içeceklerle kalmayarak, sigara fiyatlarına da yansıyacak. 3 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon verilerinin ardından ÖTV zammı sigara fiyatlarını da vracak. Yüzde 20 oranındaki bir artışla birlikte sigaranın vergi eşiği 50 TL'den 60 TL'ye yükselecek. Zam sonrasında sigara fiyatlarına 10 TL'lik bir zam tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN