Yerlikaya'dan Kayseri açıklaması: Yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz

Yerlikaya'dan Kayseri açıklaması: Yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz

Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki aynı uyruklu kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine, yabancı uyruklulara ait iş yeri ve araçlara zarar verildi. Sokağa dökülen mahalleli olayla ilgisi olmayan kişilerin araçlarına taşlı saldırı düzenledi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, olayların ardından yaptığı açıklamada 67 kişinin gözaltına alındığını duyurarak "İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz." dedi.

Kayseri'de 7 yaşındaki Suriye uyruklu bir çocuğa taciz iddiası mahalleliyi sokağa döktü. Bazı iş yerleri ateşe verildi, çok sayıda araç taşlandı. Olaya ilişkin 5 polis ise yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çıkan olayların ardından 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istismara uğrayan çocuğun kardeşleri ve annesinin devlet korumasına alındığını açıkladı.

YERLİKAYA: 67 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Yerlikaya, çıkan olaylarda 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı açıklamasının tamamı şöyle:

"Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.

Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir.

"ÇEVREYE ZARAR VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN