Eskişehir'de ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Eskişehir'de ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Eskişehir'de 1 Temmuz ile 15 Eylül tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un imzasıyla yürürlüğe giren karar, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve artan nüfus hareketliliği nedeniyle orman yangın riskinin artabileceği düşüncesiyle alındı.

Eskişehir'de 1 Temmuz - 15 Eylül tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Vali Hüseyin Aksoy’un imzasıyla yürürlüğe giren yasak, orman yangın riskine karşı alındı.

Resmi mesire yerleri, milli parklar ve tabiat parkları ile görevliler, arıcılar, çobanlar ve izinli av turizmi organizasyonları yasak kapsamı dışında bırakıldı. Ormanlık alanlarda sosyal ve sportif etkinlikler, doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezileri ise yalnızca izinli alanlarda yapılabilecek.

Karar kapsamında 1 Temmuz'dan 15 Eylül 2024 tarihine kadar, işi ve ikameti gereği girip çıkanlar dışında, her gün 24 saat boyunca ormanlara giriş-çıkışlar, ormanlarda anız yakmak, bağ-bahçe temizliği ve mangal, semaver gibi kontrollü ateş yakmak yasaklandı. Yasak kapsamındaki orman parklarında akşam saat 20.00 ile sabah saat 09.00 arasında ateş yakılması da yasaklandı.

Girişin serbest olduğu yerler ise şöyle:

Çatacık İşletme Müdürlüğü, Türkmenbaba İşletme Şefliği, Sakarıılıca Konaklamasız Orman Parkı, Şoförler Çeşmesi Konaklamasız Orman Parkı, Çatacık Yürüyüş Yolu Ekoturizm Alanı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Eskişehir İşletme Şefliği, Kocakır Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Ekoturizm Alanı, Eskişehir Kocakır Terapi Ormanı Ekoturizm Alanı, Eskişehir Hippoterapi Ekoturizm Alanı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, İnönü İşletme Şefliği, Fidanlık Konaklamasız Orman Parkı, İnönü C Tepesi Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kirazlı İşletme Şefliği, Akpınar Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kalabak İşletme Şefliği, Şelale Konaklamasız Orman Parkı, Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Çatacık İşletme Şefliği, Çatacık Konaklamasız Orman Parkı, Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Mihalıççık İşletme Şefliği, Kalburcu Konaklamasız Orman Parkı, Seyitgazi İşletme Müdürlüğü, Çifteler İşletme Şefliği, Han Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü kontrolünde olan Musaözü Tabiat Parkı ve Yunus Emre Tabiat Parkı.

Kararın uygulanmasından Orman teşkilatı, kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacak. Yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN