Ünlü otobüs devi iflasın pençesine takıldı! Çalışanlar yeni işlerini arıyor

Ünlü otobüs devi iflasın pençesine takıldı! Çalışanlar yeni işlerini arıyor

Ekonomik kriz dünyanın dört bir yanına yayılırken iflas haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü otobüs devi iflasın pençesine takıldı. Çalışanlar kara kara düşünüyor.

Hayat pahalılığı, artan fiyatlar ve ekonomik kriz derken dünyaca ünlü şirketler de iflasa sürükleniyor. Hem Türkiye'de hem de dünyanın dört bir yanında farklı şirketler ekonomik krize göğüs geremeyerek iflas haberlerini duyuruyor. Özel bir sermaye firması tarafından tam 270 milyon dolara satın alınan ABD'li otobüs şirketi Coach, iflas başvurusunda bulundu.

ÜNLÜ OTOBÜS ŞİRKETİ İFLAS EDİYOR

ABD ve Kanada'da Megabus ve diğer banyo otobüs hatları işletmeciliği yapan Coach USA, iflas koruma başvurusunda bulunarak varlıklarını satmak ve borcunu azaltmak için yeni hamlesini yaptı. ABD'deki en büyük özel otobüs şirketi olarak bilinen Coach, özel bir sermaye şirketi olan Variant Equity Advisors tarafından tam 270 milyon dolara satın alındı.

Coach USA | Bus Tickets, Charter Buses and Tours

Şirketin satın alma işlemlerinin ardından bir miktarda olsa yolcu seviyesini toparlandı görülürken 2023'te pandemi öncesi seviyelerinin %45'ine kadar ulaştığı görüldü. Daha yüksek faiz oranları ile birlikte çalışanların tutulması ve yakıt gibi temel ihtiyaçlar ile birlikte artan maliyetlerde firmayı zor durumda bırakıyor. Yavaş yavaş iflası doğru sürüklenen şirketin çalışanları da kara kara düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN