Benzin ve motorine zam! Bu geceden itibaren geçerli olacak: 28 Haziran 2024 akaryakıt fiyatları

Benzin ve motorine zam! Bu geceden itibaren geçerli olacak: 28 Haziran 2024 akaryakıt fiyatları

Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklik nedeniyle benzin ve motorin grubuna 13 kuruş zam yapıldı. Zam, bu gece yarısından itibaren pompalarda geçerli olacak.

Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak benzine 2 TL, motorin grubuna da 1,68 TL zam gelmişti.

Benzin ve motorine yapılan 13 kuruşluk zam, bu gece yarısından itibaren (29 Haziran 2024) pompalara yansıyacak. İstanbul'da motorin litre fiyatı 42.34 liradan satılacakken, benzinin litresi ise ortalama 42.26 liraya çıkmış olacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 42.27 TL
Motorin litre fiyatı: 42.38 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 42.14 TL
Motorin litre fiyatı: 42.28 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 43.25 TL
Motorin litre fiyatı: 43.35 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 43.59 TL
Motorin litre fiyatı: 43.77 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle belirleniyor. Rafineri satış fiyatı, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Bu fiyat ise Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belirleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN