Görmeyenin gözüne, hastaya şifa oluyor! Hasadına başlanan meyveye aşırı talep var

Görmeyenin gözüne, hastaya şifa oluyor! Hasadına başlanan meyveye aşırı talep var

Görmeyenin gözüne, hastaya şifa oluyor! O meyvenin hasadına başlandı! Şimdiden aşırı talep var: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor...

Artvin’in Hopa ilçesinde, likapa (yaban mersini) hasadı büyük bir ilgiyle başladı. Koyuncular köyünde yetiştirilen likapalar, hem yerel pazarlarda hem de ülke genelinde talep görüyor. Bu meyve, sağlık açısından sunduğu faydalarla da dikkat çekiyor.

BAĞIŞIKLIK DOSTU LİKAPA

resim-2024-06-29-113915966.png

Bölgenin iklim ve toprak yapısının likapa üretimine uygun olması, çiftçileri bu alana yönlendiriyor. Likapa, yüksek antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve göz sağlığını desteklemesi ile biliniyor. Taze tüketimin yanı sıra, likapalar reçel, meyve suyu ve kurutulmuş meyve olarak da değerlendiriliyor.

DOĞAL YETİŞTİRME YÖNTEMLERİ

Hopa'da üretilen likapalar, doğal ve organik yöntemlerle yetiştirilerek kalitesini artırıyor. Bu da tüketicilerin likapaya olan ilgisini artırıyor. Üreticiler, hasat döneminin başlamasıyla yoğun bir çalışma temposuna girdi. Bu yılki hasadın ekonomik katkısının da büyük olması bekleniyor.

resim-2024-06-29-113926463.png

Likapa üreticisi Uğur Karabacak, 2016 yılında başladığı likapa yetiştiriciliğinde bu yılki hasadın verimli geçmesini umuyor. Karabacak, "Bu yıl iyi bir hasat yılı geçirmeyi umut ediyorum. Bu toplattığımız meyveleri hem taze olarak hem de marmelat ve reçel olarak satışa sunacağız. Başta şeker hastalığı olmak üzere bir çok hastalığa iyi geliyor. Son yıllar Likapa'nın bilinirliği de arttı. Önümüzdeki yıllarda bahçemizi büyütmeyi planlıyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN