Okul kayıtları adrese dayalı gerçekleşti

Okul kayıtları adrese dayalı gerçekleşti

2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları adrese dayalı olarak gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıt işlemleri, MERNİS adres bilgileri esas alınarak otomatik olarak e-Okul sistemi üzerinden tamamlandı. Bu uygulama sayesinde veliler herhangi bir başvuru yapmaksızın çocuklarının okul kayıtlarının tamamlandığını öğrenebilecekler.

Bakanlık açıklamasında, "İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesi ile 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecektir." denildi.

Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" (e-Kayıt) hizmetini kullanabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN