Yerel tohumdan ekiliyor, ilaçsız yetişiyor! 71 dönümde heyecanlı hasat, belediye başkanı da katıldı

Yerel tohumdan ekiliyor, ilaçsız yetişiyor! 71 dönümde heyecanlı hasat, belediye başkanı da katıldı

Yerel tohumdan ekiliyor, ilaca gerek bile duyulmadan yetişiyor! 71 dönümde hasat heyecanı başladı! Belediye başkanı da katıldı...

Nilüfer Belediyesi, Nilkoop iş birliği ile 71 dönümlük alanda ekilen buğdayların hasadına başladı. Yerel tohumlardan ilaçsız olarak yetiştirilen bu buğdayların Karacaoba Mahallesi'ndeki hasat etkinliğine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, çevreyi korurken aynı zamanda ilaçsız üretim yöntemlerini çiftçilere gösterdiklerini belirtti.

71 DÖNÜM ARAZİYE BUĞDAY EKİLDİ

bugday-1.webp

Nilüfer Belediyesi, ekolojik tarım uygulamaları ile örnek projelere imza atıyor. Bu yıl, Nilkoop iş birliği ile 71 dönüm arazide buğday ekimi gerçekleştirildi ve ilk hasat Karacaoba Mahallesi'nde yapıldı. Hasat etkinliğine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katılarak çalışmaları yerinde inceledi.

ELDE EDİLEN ÜRÜNLER YİNE HALKA SUNULACAK

bugday.jpg

Buğdaylar, tamamen yerel tohumlardan ve kimyasal ilaç kullanılmadan, doğal yöntemlerle yetiştirildi. Nilüfer Belediyesi'nin ekolojik tarım politikaları doğrultusunda elde edilen buğdaylar, taş değirmenlerde öğütülerek un haline getirilecek. Üretilen unlar, Hasanağa Gıda Merkezi’nde erişte, kuskus ve tarhana gibi geleneksel ürünlerin yapımında kullanılacak ve Nilüfer Bostan Satış Noktaları’nda halka sunulacak.

Başkan Şadi Özdemir, tarıma teşvik için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Nilüfer Belediyesi olarak kırsal mahallelerde Nilkoop iş birliğiyle buğday, nohut, ayçiçeği, dane mısır ve kuru fasulye üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdemir, yerel tohum kullanımının önemine dikkat çekti. Özdemir, "Nilüfer Belediyesi toplam 71 dönüm alanda buğday ekimi yaptı. Bugün hasatların başlamasının keyfini yaşıyoruz. Gayet verimli bir dönem geçirdik. İlaç kullanmadan buğday üretimi yapıyoruz. Böylece sağlıklı gıdaya vatandaşlarımızın erişimlerini sağlıyoruz. Bölgede ilaç kullanmadan üretim yapılacağını da çiftçimize göstermiş oluyoruz. Bu nedenle de kıymetli. İlaç kullanmadığımız için doğaya çevreye dost üretim yapıyoruz" dedi.

Kırsal tarımı her alanda destekleyeceklerini vurgulayan Özdemir, "Nilüfer’in köylüsü yine Nilüfer’in efendisi olacak diyoruz. Hem ekimlerini çoğaltacağız, hem de çiftçinin üretimini güçlendirmek için destek, örgütlenme, teknik ve ürün desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN