Kiracılar yana yana ev arayacak! Yüzde 25 sınır kaldırılmıştı: Kira zam oranı belli oldu

Kiracılar yana yana ev arayacak! Yüzde 25 sınır kaldırılmıştı: Kira zam oranı belli oldu

Kiracılar şimdi yana yana ev arayacak! Yüzde 25 sınırı kaldırılmıştı! Yeni kira zam oranı belli oldu! İşte ev sahiplerinin, kiracılardan isteyeceği yeni zam oranı...

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, temmuz ayında kiralara uygulanacak yeni zam oranı da netleşti. Buna göre, temmuz ayında kira sözleşmesi yenilenecek kiracılara ev sahipleri yüzde 65,07 oranında zam yapabilecek. Bu oran, geçtiğimiz ayın yüzde 62,51'lik zam oranına göre daha yüksek bir artış anlamına geliyor.

KİRA ARTIŞI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

'Kiracı ile kiraya verenin orta noktada buluşabileceği bir sınırlama olmalı'

Kira ücretlerindeki hızlı artış nedeniyle Haziran 2022'de yürürlüğe giren 'yüzde 25 zam sınırı' uygulaması, 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Bundan sonraki süreçte, ev sahipleri kira artışlarını TÜFE'nin (Tüketici Fiyat Endeksi) 12 aylık ortalamasına göre belirleyecek.

Yeni dönemde, kira artış oranları TÜFE verilerine göre hesaplanacak, bu da ev sahiplerinin kira bedellerine daha yüksek zam yapabilmesine olanak tanıyacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN