Otoparktan dev satış başlıyor! Binlerce otomobil, motosiklet, tekne satışa çıkıyor

Otoparktan dev satış başlıyor! Binlerce otomobil, motosiklet, tekne satışa çıkıyor

AK Parti'nin hazırladığı 9’uncu Yargı Paketi’nde Karayolları Trafik Kanunu’nda da değişiklik yapılıyor. Yediemin otoparklarında bekleyen binlerce otomobil, motosiklet, tekne satışa çıkıyor. Araçlar kısa sürede satılarak ekonomiye kazandırılacak.

AK Parti’nin TBMM Başkanlığına sunduğu 9’uncu Yargı Paketi’nde Karayolları Trafik Kanunu’nda da değişiklik yapılıyor. Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, herhangi bir sebeple trafikten menedilen ve sahiplerine ulaşılamayan araçlar kısa sürede satılarak ekonomiye kazandırılması planlanıyor.

SATIŞLA BİRLİKTE ŞERHLER KALDIRILACAK

Yediemin otoparklarında bekleyen araçların sicilinde yer alan ‘satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler’ sebebiyle satış işlemleri kısa sürede tamamlanamıyor. Yapılan düzenleme ile bu şerhleri koyan kurumlara araçların satışı bildirilecek, satış işlemi ile birlikte de şerhler kaldırılacak.

Ayrıca, işlem yapılacak aracın tanıtımına yarayan şasi veya motor seri numaralarının bulunmaması durumunda bu eksiklikler satış işlemini gerçekleştirecek kurum tarafından tamamlanarak araç satışa hazır hale getirilecek. Satış konusu aracın vergi, ceza veya prim gibi borçları, satıştan önceki sahibine ait olacak, aracı satın alan kişiye bütün borç ve yükler verilmeyecek.

Araçların satışlarının kolaylaştırılması ile hem bu araçların ekonomik değerlerini yitirmesinin hem de hak sahiplerinin daha fazla mağdur olmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yeni düzenlemeye göre satıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde müracaat halinde nemalarıyla birlikte bu satıştan elde edilen para hak sahiplerine ödenecek. Beş sene içinde herhangi bir müracaatın olmaması hâlinde söz konusu bedeller hazineye irat kaydedilecek.

'EKONOMİK DEĞERLERİNİ YİTİRİYORLAR'

AK Parti kaynakları, yıllardır otoparklarda bekleyen araçlar olduğunu ifade ederek sahiplerinin bulunamadığına dikkat çekti. Araçların güneşin, karın, yağmurun altında çürüdüğüne dikkat çeken kaynaklar araçların ekonomik değerlerini yitirdiğini bunun önüne geçmek için, araçların kısa sürede satılmasına yönelik adım atacaklarını belirtti. Yasa teklifinin etki analizinde yediemin otoparklarında satılmayı bekleyen 15 bin civarında araç bulunduğu vurgulandı.

HAZİNEYE DEVREDİLECEK

Trafikten men edilerek alıkonulan araçlardan, yediemin otoparklarında bulunan ve sahipleri tarafından altı ay içinde teslim alınmayan veya sahiplerine ulaşılamayan araçların satış usulü kolaylaştırılıyor. Satışın hızlandırılması için araç üzerindeki şerhler kaldırılacak. Beş yıl içinde satış parası teslim alınmazsa, hazineye devredilecek

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN