Bir dönem gündemdeydi, 500 TL banknotlar için sinyal geldi! ATM'lere banknot dayanmıyor

Bir dönem gündemdeydi, 500 TL banknotlar için sinyal geldi! ATM'lere banknot dayanmıyor

Türk Lirası değer kaybı yaşamaya devam ederken, 200 TL’lik ve 100 TL’lik banknotlar dolaşımda rekor kırdı. Bu da bir dönem gündemde olan 500 TL banknotlar için yeni sinyalin gelmesine neden oldu…

Enflasyondaki artışa bağlı olarak Türk Lirasının değer kaybı sürerken, yeni banknotlar da tekrardan gündeme geldi. Enflasyondaki artış, Türkiye’de banknot kullanımını önemli oranda etkiledi. Öyle ki son zamanlarda, piyasadaki para talebinde yoğun bir artış olmuş ve bu da banknot tercihlerini değiştirmiştir. Özellikle 500 TL’lik banknot için yapılan teknik analizler devam ederken, 100 TL’lik banknotlar da artık yetersiz kalıyor.

200 TL’LİK BANKNOTUN PİYASA PAYI ARTTI

Halk TV’de yer alan habere göre son veriler kapsamında, piyasada en yüksek payı bulunan banknotlar 200 TL ve 100 TL oldu. Bu banknotların toplam piyasa payı %95’i gördü. Özellikle 200 TL’lik banknotların piyasada büyük ilgi görmesi, enflasyonun getirdiği yüksek fiyatlarla başa çıkma ihtiyacından kaynaklı. 100 TL’lik banknotların payı ise tarihi düşük seviyelere kadar gerileme göstererek %19’a düşmüş durumda.

yeni-proje-1-001.jpg

Aynı zamanda 50 TL’lik banknotların piyasa payı %3, 20 TL ve 10 TL'lik banknotların ise %1 düzeyine indi. Bu durum, günlük harcamalar için daha yüksek nominal değerlere sahip banknotlara olan talebin arttığını gösterdi.

Banknot ihtiyacında artışla beraber, T.C Merkez Bankası’nın yeni banknot basımıyla ilgili teknik analizlerine devam ettiği ve sonuçların kamuoyuna şeffaf bir şekilde aktaracağı belirtildi. Özellikle 500 TL ve daha yüksek nominal değerleri bulunan banknot talepleri sürüyor ve bu değişiklikler piyasada geniş ses getirmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN