Kendisi kadar çekirdeği de faydalı! Sakın çöpe atayım demeyin: Kepekten cilde kadar faydası var

Kendisi kadar çekirdeği de faydalı! Sakın çöpe atayım demeyin: Kepekten cilde kadar faydası var

Sulu ve tatlı tadıyla bilinen kayısının kendisi kadar çekirdeği de faydalı. Bu yüzden kayısı çekirdeklerini sakın çöpe atayım demeyin. İşte, kayısı çekirdeklerinin vücudunuza sağlayacağı 5 önemli fayda…

Kayısının çekirdekleri Anadolu’da çöpe atmak yerine genellikle kurutularak tüketilir. Peki bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Çünkü sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunmaktadır. İşte, bir daha kayısı çekirdeklerini çöpe atmamanıza neden olacak o 5 fayda…

KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Doğal antioksidan: Kayısı çekirdekleri, güçlü antioksidanlar içermektedir. Bu antioksidanlar, vücuttaki serbest radikaller ile savaşarak hücre hasarının önüne geçer ve genel sağlığa destek olur.

kayisi-cekirdegi-faydalari-1.jpg

Cilt güzelliği: Kayısı çekirdeklerinin cilt bakımında da etkili olduğu düşünülmektedir. İçeriğindeki yağlar cildin nem dengesini korurken, anti-aging etkileri olduğu da bilinmektedir. Aynı zamanda cilt lekelerini de azalttığı için doğal ve sağlıklı bir cilt bakımı için kayısı çekirdeği tüketebilirsiniz.

Saç besleyici: Saç sağlığının ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller kayısı çekirdeklerinde oldukça fazladır. Bu besinler, saç dökülmesinin azalmasını, saçın güçlenmesini ve kepeğin önlenmesini sağlar.

kayisi-cekirdegi-faydalari-2.jpg

Rahat sindirim: Lif bakımından zengin olan kayısı çekirdekleri bu sayede bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

Kansere karşı koruyucu: Yapılan araştırmaların sonucunda kayısı çekirdeklerinde bileşenlerin kansere karşı koruyucu etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle de kolon kanseri riskini azaltıcı etkileri olduğu bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN