Kevin Costner'in servetini yatırdığı film beyazperdede: ‘Beyaz adam’dan modern Western

Kevin Costner'in servetini yatırdığı film beyazperdede: ‘Beyaz adam’dan modern Western

Sinemalarda ikisi yerli 10 film vizyonda. Filmlerde Oscarlı aktör Kevin Costner’ın 40 yıldır hayalini kurduğu ve bütün servetini yatırdığı 100 milyon dolar bütçeli Western filmi ‘Horizon: An American Saga’ öne çıkıyor. Dört bölümlük serinin ilk parçası film izleyicileri Amerikan İç Savaşı yıllarına götürecek. Amerika’nın batıya yayılışını işleyen film burada yeni bir medeniyet kurulurken beyaz adam ve yerliler arasında yaşananları da bir kez daha sorgulatacak.

Sinema salonlarında bu hafta komediden korkuya, bilim kurgudan animasyona, ikisi yerli 10 yapım izleyiciyle buluşacak. Filmlerde Oscarlı aktör Kevin Costner’ın hem yönetip hem başrolünde oynadığı 100 milyon dolar bütçeli Western filmi ‘Horizon: An American Saga’ öne çıkıyor. İlk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapan filmde Costner’a Abbey Lee, Sienna Miller, Dale Dickey, Jena Malone, Isabelle Fuhrman, Giovanni Ribisi ile Luke Wilson gibi oyuncular eşlik ediyor. ‘Kurtlarla Dans’ (Dances with Wolves) ve ‘Uzak Ülke’ (Open Range) gibi iki western klasiğine imza atan 69 yaşındaki Costner’ın 80’li yıllardan beri hayal ettiği ve “Bütün servetimi verdim” dediği yeni filmi dört film sürecek bir serinin ilk parçası olarak tasarlandı. Film, izleyicileri Amerikan İç Savaşı yıllarına götürecek ve yaklaşık 15 yıla yayılan, çok yönlü bir hikâye anlatacak. Seri, İç Savaş öncesinden başlayıp savaş sonrası yıllara uzanarak, Amerika’nın batıya yayılışını ve burada yeni bir medeniyet kurulurken beyaz adam ve yerliler arasında yaşananları da bir kez daha sorgulatacak. Bütün servetini bu filme yatıran Costner’ın çabasının gişede yakalayacağı başarı ise merak konusu.

REYHAN: Abbas Rafei’nin senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği İran yapımı ‘Reyhan’, kocası cinayetle suçlanan bir kadının gerçek hikayesini izleyiciye aktarıyor. Reyhan, 2007’de dekorasyon şirketinde çalıştığı sırada ofisini dekore etmek isteyen eski istihbaratçı doktor Murtaza Abdülali Serbendi’nin cinsel saldırısına maruz kaldı. Serbendi’yi öldüren Reyhan tutuklanmasının ardından Ekim 2014’te idam edildi. Filmde Roshanak Gerami, Parivash Javadi, Roya Hosseini ve Ali Or başrollerde.

RİZK’İN OĞULLARI 3: Mısırlı yönetmen Salah Al Juhainy’nin senaryosunu yazdığı, Tarek Alarian’ın yönettiği ‘Rizk’in Oğulları 3’ aksiyon ve komedi tutkunları için vizyonda. Amr Youssef ile Ahmed Ezz’in başrollerini paylaştığı film, temiz bir başlangıç için eski dünyalarını geride bırakarak araba galerisi işletme hayallerini gerçeğe dönüştürmek isterken eski düşmanları ile karşı karşıya gelen iki kardeşin hikayesi.

KUM ZAMBAĞI: Mehmet Demir Yılmaz’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Mert Turak, Özge Borak ve Orhan Kılıç başrollerde. Film eski kocasından eziyet gören bir kadının, kendisini yıllarca bekleyen adama anlaşmalı evlilik teklif etmesiyle gelişen dramatik olayları konu ediniyor.

KABUSA YOLCULUK

Beyazperdede korku hikayelerini sevenleri biri yerli üç yapım bekliyor. Steve Wolsh’un yönettiği ‘Şeytanın Ruhu’, ailesinin mezuniyet hediyesi olarak satın aldığı tatil evinde parti düzenleyen genç kız ve arkadaşlarının başlarından geçen korku dolu olaylara odaklanıyor. Jeff Seemann’ın ‘Kabusa Yolculuk’ korkusu ise, altı arkadaşın ünlü korku filmlerinin çekildiği yerlere tur düzenlemeye karar vermelerinin ardından kurgusal sandıkları korkunç olayların gerçeğe dönüşmesi sonrasında yaşadıklarını takip ediyor. Yönetmen Leo Yılmaz’ın yerli korkusu ‘Zuhruf Saye’ ies bir adamın karanlık sırlarla dolu gizemli geçmişiyle yüzleşirken karşısına çıkan ürkütücü olayları aktarıyor.

MİNYONLAR’DAN YENİ MACERA

Tatildeki çocukları bu hafta iki animasyon bekliyor. Japon yönetmen Takashi Katagiri’nin ‘Spy x Family Code: White’ animasyonu, yer aldığı Strix Operasyonu’nda bir başkasına devredilen yetenekli istihbarat ajanı Loid’un, Eden Akademisi’nde düzenlenen yemek yarışmasında Anna’ya yardım etmesiyle gelişen olayları işliyor. Chris Renaud ve Patrick Delage’nin birlikte yönettiği ‘Çılgın Hırsız 4’ de, kendi ailesini kuran Gru ile sadık hizmetkarları Minyonların yeni maceralarını çocuklarla buluşturuyor.

LANTHİMOS’TAN EPİK BİR MASAL

2023’e ‘Zavallılar’ filmi ile damga vuran Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un ilk gösterimini Cannes’da yapan yeni filmi ‘Merhamet Hikayeleri’ (Kinds of Kindness), farklı öyküler anlatan üç parçalı bir masal olarak bugün beyazperdede. Lanthimos’un senaryosunu Efthimis Filippou ile birlikte yazdığı film, hayatının kontrolünü ele geçirmeye çalışan çaresiz bir adam, denizde kaybolan karısının geri döndüğünü ancak farklı biri gibi göründüğünü fark eden bir polis memuru ve özel yeteneklere sahip birini bulmaya kararlı bir kadını izliyor. Filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Oscarlı Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie ve Hunter Schafer yer alıyor. Film, Plemons’a Cannes’da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN