Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş tahliye kararı sonrası konuştu: Kumpas tiyatrosu bugün sona erdi

Sinan Ateş Cinayeti Davası'nda mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Tutuklu 22 sanıktan 10'u tahliye edildi. Mahkeme, 15 talepten 14'ünü reddetti. Duruşma sonrası açıklama yapan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, "Alınan her kararı hukuki olarak eksik bulduğumuzu halkımıza beyan ediyoruz. Kumpas tiyatrosu bugün sonlandı" dedi.

30 Aralık 2022'de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili dava, beşinci gününde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada bugün tanıkların ifadeleri alındı ve mahkeme ara kararını açıkladı.

ART ARDA TAHLİYE KARARLARI

Mahkeme, eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan talep edilmesine karar verdi. Bu karar doğrultusunda, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Aytaç Ataç, Caner Günray, Umut Ersoy, Alper Atay, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar ve Ufuk Köktürk tahliye edildi.

DEMİRBAŞ VE KILAVUZ'A RET GELDİ

Davada önemli bir nokta ise, sanık eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalanıp yakalanmadığının tespiti için eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner'in tanık olarak dinlenilmesi talebinin reddedilmesi oldu. Ayrıca, MHP İstanbul İl yöneticisi Ufuk Köktürk ve Zekeriya Asarkaya'nın tahliyesine karar verildi.

Mahkeme, içlerinde MHP'li yöneticilerin olduğu iddia edilen 17 kişilik soruşturma dosyasının mevcut dava dosyası ile birleştirilmesi talebini de reddetti. Savcılık, davaya ilişkin mütalaasını 19 Temmuz'da açıklayacak.

AYŞE ATEŞ’TEN SERT TEPKİ: KUMPAS TİYATROSU

Duruşma sonrası açıklama yapan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, mahkemenin kararlarına sert tepki gösterdi. Ayşe Ateş, "Burada dudağımdan dökülecek her sözün, adalet dilenen her kesim adına kayda geçmesini istiyorum. Sincan yerleşkesinde 5 gün boyunca sanıkların siyasi bir cinayeti alacak verecek anlaşmazlığına indirgeme kumpas tiyatrosu bugün sona erdi" dedi.

'ALINAN HER KARARI EKSİK BULUYORUZ'

Ayşe Ateş, davanın kapsadığı şüpheliler ve deliller bakımından ilişkili olmasına rağmen iki ayrı dosya halinde görülmesini eleştirerek, "Bu yüzden Sincan'da yapılan bu yargılamaya eksik iddianameli yarım yargılama diyoruz. Alınan her kararı hukuki olarak eksik bulduğumuzu halkımıza beyan ediyoruz" şeklinde konuştu.

'ÇİZDİĞİNİZ O ÇERÇEVEYİ PARAMPARÇA EDECEĞİM'

Dosyaya bakan savcılar hakkında FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle HSK'ya suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Ateş, "Bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar. Tezgahı açmışlar. Aksi beyanlarınızı FETÖ'yü, FETÖ'cüleri savunmak olarak pazarlıyorlar. Aslında diyorlar ki 'biz ne diyorsak onu kabul edecek, çizdiğimiz çerçevenin dışına çıkmayacaksınız. Çıkarsan seni mahvederiz.' Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım herkes bunu böyle bilsin. Çizdiğiniz o çerçeveyi de paramparça edip ayaklarınızın altına atacağım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN