Çin otomotiv üreticileri ek vergiden muaf oldu

Çin otomotiv üreticileri ek vergiden muaf oldu

Çin'den ithal edilen otomobiller için uygulanan ek gümrük vergisi (ek mali yükümlülük) yatırım teşvik belgesi alan firmalar için kaldırıldı. Bu değişiklik, 5 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Çin'den ithal edilen otomobiller için uygulanan ek gümrük vergisi (ek mali yükümlülük) kaldırıldı.

Ekonomim'in haberine göre, yatırım teşvik belgesi alan firmalar, Çin'den ithal ettikleri otomobiller için %40 veya 7.000 dolar tutarındaki ek vergiyi ödemeyecek.

Bu sayede, bu firmalar ithal ettikleri araçları daha düşük maliyetlerle satabilecek.

İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulamasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı kararıyla haziran ayında, "Çin'den ithal edilen içten yanmalı ve hibrit binek otomobillere ithalat değerinin yüzde 40'ı veya 7 bin dolar/adetin yüksek olanı" şeklinde ilave gümrük vergisi uygulanmasına karar verilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN