Fatih Terim canlı yayında Montella'yı hedef aldı: 'Sadece savunma yaparak...'

Fatih Terim canlı yayında Montella'yı hedef aldı: 'Sadece savunma yaparak...'

Avrupa Şampiyonası'ndaki Türkiye- Hollanda karşılaşmasını değerlendiren Fatih Terim, Milli Takım'ın patronu Montella'yı hedef alarak çarpıcı açıklamalara imza attı.

Son olarak Yunan devi Panathinaikos'ta görev alan Fatih Terim, A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda karşısında aldığı yenilgi sonrasında Vincenzo Montella'yı hedef alan açıklamalara imza attı.

Avrupa Şampiyonası'nda 16 yıl aradan sonra çeyrek finale ulaşan A Milli Takım, Hollanda karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-2 yenilgiyle ayrılarak turnuvaya veda etti.

Karşılaşmayı BeIN Sports'ta değerlendiren Fatih Terim, A Milli Takım'ın Hollanda'ya mağlup olarak finali kaybettiğini öne sürdü. İtalyan teknik adam Montella'yı hedef alan Terim, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İkinci yarı Weghorst’un girişi ile beraber Hollanda tempoyu arttırıp bireysel yetenekli oyuncuları da devreye sokunca daha etkili oldu. Biz maalesef ikinci yarının başında geriye çok yaslandık. Pas yapmayı unuttuk. Şimdi böyle bir anda Hollanda’nın baskısından kurtulamazsınız.

EN RAHAT KAZANABİLECEĞİMİZ MAÇ BUYDU

Turnuvada en rahat kazanabileceğimiz maç buydu. Çok çabuk şut ve pas pozisyonları yarattık. Sadece savunma yaparak kazanamazsınız. Başarılı olamazsınız. Takımımızın gerçekten çok önemli bir ofansif gücü var. Dolayısıyla bizim için çok yazık oldu.

TÜRKİYE FİNALİ KAYBETTİ

Terim, millilerin bu sonuçla finali de kaybettiğini söyledi: Ben Türkiye'nin sadece yarı finali değil, finali de kaybettiğini söyleyebilirim. İngiltere’nin de bizim oyunumuz karşısında çokta fazla şansı olacağını düşünmeyen biriyim.

HOLLANDA'YI BİR DAHA BÖYLE BULAMAZSINIZ

Hollanda'yı bir daha böyle defansta çok hata yapan, ağır oynayan, topun arkasına geçerek on kişi rakibinin gelmesini bekleyen bir şekilde bulamazsınız. İkinci yarı onlar değişikliklerle oyunu değiştirdi ama bizde bir şeyler değişmedi. Son 10 dakikaya skor dezavantajıyla girdik 4-2-3-1’e döndük. Kerem girdi, Okay girdi. Kenan’la Salih çıktı ama Hollanda’nın tempoyu arttırıp bireysel yetenekli oyuncularını devreye sokmasını maalesef önleyemedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN