Hakan Çalhanoğlu'ndan Dünya Kupası mesajı: Siz hayal edin Bizim Çocuklar gerçeğe dönüştürsün

Hakan Çalhanoğlu'ndan Dünya Kupası mesajı: Siz hayal edin Bizim Çocuklar gerçeğe dönüştürsün

EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda’ya 2-1 mağlup olan A Milli Takım’da kaptan Hakan Çalhanoğlu, kariyerinin en iyi şampiyonasını yaşadığını ifade etti. Gelecek turnuvalarda daha büyük işlere imza atacaklarını söyleyen Çalhanoğlu “Hayal edin çünkü bu takım her şeyi hak ediyor” dedi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında Hollanda’ya 2-1 mağlup olan A Milli Takım, 2008’den sonra ilk kez gruplardan çıkarak Türk halkına büyük heyecan yaşattı. 6. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda 2. kez yarı finalde mücadele etme şansınının eşiğinden dönen ‘Bizim Çocuklar’ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmanın ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan tecrübeli oyuncu, trunuvanın ilk gününden çeyrek finaldeki son düdüğe kadar yaşadıklarını ve gelecek turnuvalarla ilgili hedeflerini anlattı.

Takımda hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını ifade eden Çalhanoğlu “Bir aylık bir kamp süreci geçirdik. Bizim için nasıl geçti diyecek olursanız gerçekten güzeldi. Ailemizden, çocuklarımızdan uzaktaydık bu açıdan tabii ki kolay değildi. Ama bunlar oyunun içinde olan şeyler. Çok olumlu geçen bir süreç yaşadık, çok çalıştık. Hiçbir zaman takım içerisinde bir saygısızlık olmadı. Hep pozitif, hem olumlu ve inanarak çalıştık. Bu durumu da sahaya yansıttık. Bir nevi de olsa ülkemize bu heyecanı yaşatabildiysek ne mutlu bize. Eminim ki önümüzdeki turnuvalar bizim için daha iyi geçecek. Genç bir takımla buralara kadar gelmek kolay değil. Tüm takım arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

1kapak.jpg

16 yıl sonra bir turnuvada hayal kurduklarını sözlerine ekleyen tecrübeli yıldız “Hayal etmek her zaman güzeldir. Hayal edin çünkü bu takım her şeyi hak ediyor. Gereken her şey yapılacak bundan da eminim. Çünkü o potansiyelimiz var. Açık konuşmak gerekiyorsa, kimse takımı buralara kadar taşıyacağımızı beklemedi. Diğer ülkelerden bahsediyorum tabii ki, bizler hep inandık. Kaybetmek de futbolun bir parçasıdır. 2-1’den sonra son dakikalara kadar şansımızı yine denedik. Şans da geldi ancak değerlendiremedik. Olmadı. Ama önümüzdeki turnuvalarda daha iyi işlere imza atacağız. Dünya Kupası’na da büyük özlem duyuyoruz. Bu oyuncu grubunu orada da görüyorum. Bunu başaracağımıza da eminim” değerlendirmesinde bulundu.

Gözünü Dünya Kupası’na çevirdiğini ifade eden Çalhanoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Genç takım olmamızın dezavantajını yaşamadık. Bazı futbolcularımızın ilk turnuvası oldu. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve bizi çeyrek finale kadar taşıdılar. 3. defa Avrupa Şampiyonası’na katılıyorum ve bu benim açımdan en iyi turnuva oldu. Genç oyuncularla beraber oldu. Onların da emeği çok. Genç oyuncularımız buraya kadar başardıysa gerisini siz düşünün. Ben Dünya Kupası’nda eminim ki çok daha iyilerini de başaracağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN