Faydalı diye avuç avuç atmayın! 3 gramı geçerse yandınız, faydadan çok zarar veriyor

Faydalı diye avuç avuç atmayın! 3 gramı geçerse yandınız, faydadan çok zarar veriyor

Faydası var diye avuç avuç kullananlar pişman olacak. Şerbetin Tatlının içinde kullanılıyor 3 gramı geçmesi faydadan çok zarar sağlıyor. Lezzet sırrı olarak bilinse de fazlası ciddi problemleri ortaya çıkarıyor. Sakın aşırıya kaçmayın. İşte tüm detaylar…

Şerbetlerin, tatlıların içerisinde sıklıkla kullanılan ve lezzet sırrı olarak bilinen karanfil, farkında olmadan birçok zararı da beraberinde getirebiliyor. Karanfil kullanımında fazlaya kaçmanız ciddi problemleri de beraberinde getirmektedir. İçeriğinde bol miktarda Omega 3, Omega 6 yağ asitleri bulunduran ve B6, A, K ve E vitaminleri ile fayda sağlayan karanfilin fazlası zararı beraberinde getiriyor. Özellikle diş ağrısını gidermek için son derece etkili olan Karanfil çay olarak tüketildiğinde solunum yolu semptomlarını hafifletirken ağızda çiğnenmesi durumunda da ağız kokusunun önüne geçmektedir. Ancak günde 2 ila 3 gramdan fazla tüketilen karanfil faydadan çok zarar sağlıyor.

ALERJİK REAKSİYON SAĞLIYOR

Kırmızı rengi ve Keskin tadıyla baharatların hası olarak bilinen Karanfil bazı hassas bünyelerde alerjik semptomlar ortaya çıkartmaktadır. Karanfil tüketiminde son 24 saatin son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar cilt ve bağırsak tepkilerinin kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Karanfilin Faydaları Nelerdir?

Yapılan araştırmalar doğrultusunda karanfilin aşırı tüketilmesi erkeklerde cinsel problemlere neden olmaktadır. Aşırı dozda tüketilen Karanfil kanın seyreltilmesine neden olurken toksik etkileri de beraberinde getiriyor. Uzmanlar karanfilin kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

MİDE ŞİKAYETLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR

Karanfilin keskin, acı tadı sevmediğimiz bir aroma ağızda bırakırken çiğnemek yerine doğrudan yutmayı tercih edenler mide yanması gibi şikayetleri de beraberinde getiriyor. Özellikle mide şikayeti bulunan kişilerin karanfili yutmak yerine çiğneme ya da yemeklerde baharat olarak kullanmayı tercih etmesi gerekmektedir.

Karanfil Nedir ve Nasıl Tüketilir? | Balparmak

HAMİLELER AMAN DİKKAT!

Son derece faydalı bir besin olmasına rağmen hamilelerin ve emziren kadınların Karanfil tüketmemesi tavsiye edilmektedir. Hamilelik sürecinde yaşanan diş problemlerine karşı bazı uzmanlar karanfil yağı sürülmesi tavsiyesinde bulunurken yağın zararlarının net olarak bilinmediği kullanmadan önce mutlaka doktora danışılması gerektiği belirtiliyor.

Karanfil çiğnemek veya Karanfil suyu ile gargara yapmak diş ağrısını giderirken bu yöntemi sık başvuran kişilerde diş etleri, Mukoza zararları ve deriye zarar gibi problemler görülmektedir

Karanfilli Su ve 7 Günde 3 Kilo Verdirme Etkili Faydaları - Yemek.com

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Kan şekerini düşürme etkisine sahip olan karanfil diyabet hastalarının kontrollü ve dikkatli bir şekilde kullandığı ürünlerin başında gelmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN