Öldürmediği tek bir mikrop, bakteri bile yok! Bir dalında binlerce fayda yatıyor: Yaşlılığa iyi gelir, şekeri önler

Öldürmediği tek bir mikrop, bakteri bile yok! Bir dalında binlerce fayda yatıyor: Yaşlılığa iyi gelir, şekeri önler

Doğanın bize hiçbir karşılık beklemeden sunduğu bu doğal kaynak tam bir şifa deposu. Öyle ki öldürmedi tek bir mikrop, bakteri bile yok. İşte bir halk hekiminin incelemeleri sonucu bilinmeyen faydaları ortaya çıkan o mucizevi kaynak…

Bir halk hekiminin ilgisiyle başlayan çalışmalar, doğanın bize sunduğu doğal kaynaklardan olan kekiğin mucizevi etkilerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Neredeyse tüm yemeklerimize lezzet katması için kullandığımız kekiğin aslında gizli kalmış birçok yönü bulunuyormuş…

“Yemek Teknik” isimli bir X kullanıcısının paylaşımına göre; kekiğe ilgi duyan bir halk hekimi kekiği araştırmaya başlayınca bu doğal kaynağın öldürmediği bir tek mikrop, bakteri ve virüs olmadığını fark ediyor. Almanya’da bilimsel araştırma yaparken Türkiye’den kekik iksiri isteyen hekim, laboratuvardaki soğutucu dolabına kekik iksirini koyuyor ve ağzını açık unutuyor. Sabah inceleme için geldiğinde ise kekiğin dolapta araştırma ve deneme için bulunan tüm bakteri ve mikroplarını öldürdüğünü gözlemliyor.

kekik-faydalari-1.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Tamamen doğal ve çok güçlü olan kekik, mikrop öldürücü özelliğiyle antiseptik, antimikrobik bir bitkidir. Aynı zamanda içeriğindeki maddelerle vücutta hücre koruma sistemlerini güçlendirmesi ile antioksidan, kanser oluşumuna engel olmasıyla antikanserojen, karın ağrısı ve gaz giderici yönüyle antispazmodik, romatizmal hastalıklara iyi gelmesiyle antiromatizmal, diyabeti engellemesiyle antidiyabetik ve vücudun kolestrol oranını ayarlaması ile de antikolestremik özellikleri bulunmaktadır.

Tüm bu özellikleri sayesinde kekik; yaşlılığı geciktir, tümör oluşumuna engel olur, şeker hastalığına iyi gelir ve gıdaların bozulmasına doğal yollarla engel olur.

kekik-faydalari-2.jpg

KEKİĞİN DİĞER ETKİLERİ

Kekiğin insan sağlığına faydaları olduğu kadar başka etkileri de vardır:

Bitkiler için de kullanılabilen kekik, bitkileri canlandırarak zararlı böceklerin de ölmesini sağlar. Sivrisinekleri öldüren kekiği, odanıza koyduğunuz zaman bir daha sinek odanıza adım atmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN