Serkan Özcan, İmamoğlu’nun siyaset ve ekonomi danışmanı oldu

Serkan Özcan, İmamoğlu’nun siyaset ve ekonomi danışmanı oldu

Ekonomist Serkan Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyaset ve ekonomi danışmanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ekonomist Serkan Özcan'ı siyaset ve ekonomi danışmanı olarak atadı.

SERKAN ÖZCAN KİMDİR?

İktisatçı ve bankacı Serkan Özcan, 1977 yılında Konya’da doğdu. Özcan, 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur.

Yüksek lisansını ise Amerika Birleşik Devletleri’nde University Of Illinois’de finans üzerine yapman Özcan, doktorasını da Ankara Üniversitesi’nde yine finans üzerine yapmıştır.

Üniversite eğitiminden sonra iş hayatına ilk olarak 1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda uzman olarak başlamıştır. 2006 yılına kadar bu görevi sürdüren Serkan Özcan, 2006 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na Başkanlık danışmanı olarak atanmıştır.

Bu görevde de 209 yılına kadar kalan Özcan, 2010 yılı itibarıyla Vakıflar Bankası’nda Baş ekonomist ve Baş stratejist olarak göreve başlamıştır. Özcan, aynı zamanda Vakıf Portföy Yönetimi’nde Yönetim Kurulu Üyesi, Vakıf Emeklilik’te Fon Yönetim Komitesi Baş Danışmanlığı görevlerini de yürütmüştür.

4df4h44h4.jpg

Özcan, 2012 yılından sonra Odea Bank’ta Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

2015 yılı sonunda kendi danışmanlık şirketini kuran Özcan, bu şirketin Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.

Serkan Özcan yurtiçi ve yurt dışında pek çok konferansta konuşmacı olarak yer almış ve birçok yeri-yabancı dergide makaleleri yayınlanmıştır.

2019 yılında Gelecek Partisi Kurucuları arasında yer alan Özcan, sırasıyla partinin Hazine ve Maliye Politikaları Başkanlığı ile parti sözcülüğü görevlerini yürütmüştür.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Serkan Özcan evli ve üç çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN