UEFA kararını açıkladı: Merih Demiral'a iki maç ceza

UEFA kararını açıkladı: Merih Demiral'a iki maç ceza

UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda galibiyet alınan Avusturya maçında A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'a eliyle bozkurt işareti yapması nedeniyle 2 maç ceza verdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO) 2024'te son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takımımızda, galibiyetin kahramanı Merih Demiral oldu. Maçta attığı golle takımını galibiyete taşıyan Demiral'ın, gol sonrası yaptığı bozkurt işareti ise büyük yankı uyandırdı.

UEFA'NIN DİSİPLİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA Disiplin Kurulu'nun Demiral'a yönelik başlattığı disiplin soruşturması kapsamında, yerli ve yabancı avukatlar tarafından hazırlanan detaylı bir savunma dosyasını UEFA'ya sundu.

Dosyada, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın çeşitli yerlerindeki Türk kökenli halkların bin yıllık sembolü olduğu vurgulandı ve benzer örneklerle desteklendi.

İKİ MAÇ CEZA

Ancak UEFA, Demiral'ın bozkurt işareti yapması nedeniyle disiplin kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle oyuncuya 2 maçlık bir ceza verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN