İstanbul'da susayan yandı! Dili damağı kuruyan bile bu parayı vermez: Yarım litrelik su fiyatı uçtu

İstanbul'da susayan yandı! Dili damağı kuruyan bile bu parayı vermez: Yarım litrelik su fiyatı uçtu

İstanbul'da susayıp suya muhtaç kalanlar yandı! Dili damağı kuruyan bile bir suya bu kadar parayı vermez! Yarım litrelik suyun fiyatı adeta uçtu...

İstanbul'da son iki ayda 0.5 litrelik pet şişe su fiyatı yüzde 100 artarak 10 TL seviyesine yükseldi. Birçok zincir markette farklı markalara ait sular bu fiyattan satılmaya başlanırken, bazı markaların fiyatları ise 10,70 TL'ye kadar çıkıyor.

MARKET VE BÜFELERDE FİYAT ARTIŞI

Hamileliğinizde Bu Maddeden Uzak Durun! - Gebe.com

İstanbul'daki marketlerde, akaryakıt istasyonlarında ve büfelerde en ucuz 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı 10 TL'yi buldu. Sokak satıcılarında ise bu suların fiyatı 15 ila 20 TL arasında değişiyor.

Bazı zincir marketler, 10 TL’nin altındaki su markalarını raflarda bulundurmazken, bazıları ise daha ucuz markaları raflara koyup dolaplara yerleştirmiyor. Su fiyatlarındaki bu artış, özellikle yaz aylarında su tüketiminin arttığı dönemde, halkın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, gıda fiyatlarındaki artışlara alıştıklarını belirtirken, bazıları ise Türkiye’deki gıda enflasyonunun açıklanamaz seviyede olduğunu söylüyor.

VATANDAŞLAR SU FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ

su-1.webp

İstanbul’da yaşayan bir öğrenci, gün içerisinde suya 30 TL harcadığını belirterek duruma alıştığını ifade etti. Üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, "Artık 20 TL’de olsa benim için fark etmiyor, her geçen gün suyun fiyatı artıyor. 10 TL, 20 TL artık benim için önemli bir para değil. Susayınca mecbur almak zorundayız. Bazı yerlerde daha pahalı satılıyor. Havanın sıcak olması da etkiliyor. Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum" dedi. Çubuk, sıcak havanın da su fiyatlarının artışında etkili olduğunu ekledi.

Mustafa Uçak, yarım litrelik pet şişe suya 10 TL vermek zorunda kaldığını belirterek, "Normalde bu sular 1-2 TL arasındaydı. Normalde evde içiyoruz suyu. Hava sıcak olunca dışarıdan mecbur su alıyorum" ifadelerini kullandı.

Rıza Mamak ise su fiyatlarına tepki göstererek, "Suyu 10 TL’ye aldım. Normalde 4-5 TL arasında olması lazım. Devletin bunu araştırması lazım. Bu zamları ben benzine, mazota gelen zamlara bağlıyorum. Normalde 2-3 TL olması lazım. Mecbur kalıyoruz içiyoruz. Günde 4-5 tane su içiyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN