Arda Güler tarihe geçti! 20 yıl sonra ilk kez: Tüm dünya onu konuşuyor...

Arda Güler tarihe geçti! 20 yıl sonra ilk kez: Tüm dünya onu konuşuyor...

Avusturya'yı geçerek tarihi bir zafere imza atan A Milli Takım'ın süper yıldızı Arda Güler, 20 yıl sonra bir ilki başararak tarihe geçti.

EURO 2024'te son 16 turunda Avusturya'yı geçerek çeyrek finale yükselen A Milli Takım'ın süper yıldızı Arda Güler, 20 son yıl sonra bir ilke imza atarak tarihe geçti.

Gürcistan karşılaşmasında attığı golle dikkatleri üzerine çeken Arda Güler, dün akşam 2-1 sona eren Avusturya karşılaşmasında da çarpıcı bir performansa imza attı. Merih Demiral'ın gollerinde asiste imza atan 19 yaşındaki süper yıldız 20 yıl sonra bir ilke imza atarak tarihe geçti.

Opta'nın aktardığına göre; A Milli Takım'ın yıldız ismi, 20 yaşına girmeden önce bir Avrupa Şampiyonası'nda hem gol atan hem de asist yapan üçüncü oyuncu oldu.

Arda Güler'den önce bu başarıya 2004 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Wayne Rooney ve Cristiano Ronaldo imza atmıştı. EURO 2024'te 4 karşılaşmada görev alan 19 yaşındaki yıldız oyuncu 1 gol 1 asiste imza attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN