Mert Günok tarihe geçti: 24 yıl sonra ilk kez! İnanılmaz kurtarışıyla geceye damga vurmuştu...

Mert Günok tarihe geçti: 24 yıl sonra ilk kez! İnanılmaz kurtarışıyla geceye damga vurmuştu...

Vincenco Montella yönetiminde EURO 2024'te çeyrek finale ulaşan Türkiye'de Mert Günok, turnuvaya damga vurdu. Tecrübeli eldiven 24 yıl sonra bir ilke imza attı.

EURO 2024'te Avusturya'yı eleyerek çeyrek finale ulaşan A Milli Takım'da tecrübeli file bekçisi Mert Günok, karşılaşmada yaptığı kurtarışlar ile geceye damga vurdu. 24 yıl sonra bir ilke imza atan tecrübeli file bekçisi tarihi bir performansa imza attı.

Çekya'yı mağlup ederek 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda grup aşamasına ulaşan Türkiye, dün akşam Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale ulaştı. A Milli Takım'ın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, son dakikada yaptığı tarihi kurtarışla geceye damga vururken 24 yıl sonra bir ilke imza attı.

Opta'nın aktardığına göre; Türkiye'nin tecrübeli eldiveni Mert Günok, bir Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye formasıyla Rüştü Reçber'in ardından en yüksek kurtarış yüzdesi yakalayan kaleci oldu.

Milli Takım'ın efsane eldiveni Rüştü Reçber, EURO 2000'de yüzde 85.2 kurtarış yüzdesi yakalarken Mert Günok, EURO 2024'te yüzde 80 kurtarış yüzdesi elde etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN