Çaya atılınca lezzetini katlıyor, reçeli yapılıyor! Osmanlı'nın gözdesiydi, tescilli lezzet şifa deposu çıktı

Çaya atılınca lezzetini katlıyor, reçeli yapılıyor! Osmanlı'nın gözdesiydi, tescilli lezzet şifa deposu çıktı

Çaya atılınca lezzetine lezzet katıyor, reçeli bile yapılıyor! Osmanlı'nın gözdesi tescilli lezzet, şifa deposu olarak karşımıza çıktı...

Osmanlı tıp kitaplarında turunç ve ağaç kabuğu olarak adlandırılan bergamot ağacı, Latince ismiyle ‘Citrus Bergamia’ olarak bilinir. Bergamot reçeli, Türk mutfağında uzun yıllardır yer almakta olup, Osmanlı döneminden beri yapılan lezzetli bir reçel türüdür. Özellikle Antalya'da üretilen Bergamot Kabuğu Reçeli, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞI İÇİN BERGAMOT

Kokusu mest eder: Bergamotun bir an önce öğrenmeniz gereken faydalarıKeşfet

Milliyet'in haberine göre bergamot, kalp ve damar sağlığına olumlu etkileri ile bilinir. Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde kötü kolesterol seviyelerini düşürmede etkili olan bergamot, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, bergamot çayı olarak tüketildiğinde kilo vermeye de katkıda bulunabilir. Az miktarda kafein içermesi nedeniyle vücuda enerji sağlar.

BERGAMOT YAPRAKLARININ FAYDALARI

bergamot-1.webp

Demlenmiş bergamot yapraklarının buharını solumak, baş ağrısı, sinüs problemleri, öksürük, grip ve mide bulantısına iyi gelir. Bergamot çayı, aşırı yeme sonrasında oluşan şişkinliği, mide ağrısını ve diğer mide rahatsızlıklarını hafifletir. Ateş ve titremeyle görülen hastalıkların belirtilerini de azaltabilir.

SİNDİRİM VE AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN BERGAMOT

Diş tedavisi nedir - Sağlık Haberleri

Bergamot çayının sindirim sistemi üzerinde oldukça faydalı etkileri olduğu düşünülmektedir. Bergamot, hazımsızlık gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca, ağız ve diş sağlığı açısından da birçok yararı bulunur.

ŞİFA DOLU BERGAMOT YAĞI

bergamot-2.webp

Bergamot meyvesinin faydaları arasında antiseptik özellikler de bulunmaktadır. Bergamot kabuğundan elde edilen yağın eski kültürlerde antiseptik amaçlı kullanıldığı bilinir. Bergamot yağı, dezenfektan, canlandırıcı, dengeleyici ve rahatlatıcı etkileriyle öne çıkar. Kasları rahatlatır ve uyumaya yardımcı olur. Ancak, bergamot yağını cilde doğrudan uygulamak yerine seyrelterek kullanmak gerekmektedir. Ayrıca, bu yağı sürdükten sonra güneşe çıkmaktan kaçınmalısınız.

BERGAMOT ÇAYI NASIL İÇİLMELİ?

Her gün bir fincan bergamot çayı, kolesterol seviyesini düzenleyerek damarları korumaya yardımcı olur. Günde iki fincan yeşil çay ve altı fincan siyah çay da benzer etkiler göstermektedir. Ancak, çayı şekersiz içmek bu faydaları almak için önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN