Altın sahipleri 15 Temmuz'dan sonra hazır olsun! Piyasanın itibarlı ekonomisti "başlıyor" deyip tarih verdi

Altın sahipleri 15 Temmuz'dan sonra hazır olsun! Piyasanın itibarlı ekonomisti "başlıyor" deyip tarih verdi

Altın sahipleri hazır olun! 15 Temmuz'dan sonra denilerek net tarih verildi! Piyasanın bilinen isimlerinden biri ise "başlıyor" diyerek açıkladı...

Geçtiğimiz ay gram altın fiyatlarındaki düşüş, yatırımcıları zarara uğrattı. Bir ay önceye kıyasla gram altın fiyatlarında 200-250 TL'lik kayıp yaşandı.

TRABZONLU KUYUMCULARIN BEKLENTİLERİ

7 Şubat 2024 güncel altın fiyatları: Yatırımcılar dikkat! Çeyrek ve gram altın ne kadar oldu?

Trabzon'daki kuyumcular, Temmuz ayı itibarıyla altın sektöründe hareketlilik bekliyor. Yurt dışından gelen gurbetçiler ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altın piyasasında canlanma öngörülüyor. Bu hareketliliğin altın fiyatlarına olumlu yansıması bekleniyor.

YÜKSELİŞ İÇİN NET TARİH VERİLDİ

Kuyumcu Levent Çelikoğlu, Kurban Bayramı sonrası altın piyasasındaki durgunluğun Temmuz ayı ile sona ereceğini belirtti. Bir diğer sektör temsilcisi Zekeriya Tonyalı ise, dünya ekonomisinde bu yıl büyük değişiklikler beklemediklerini ve altın piyasasındaki hareketlenmenin 15 Temmuz'dan sonra başlayacağını ifade etti.

Altın fiyatlarında Fed rüzgarı! Yatırımcılar dikkat, karar sonrası yön değişti (2 Mayıs Perşembe güncel altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın ne kadar? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Zekeriya Tonyalı, dünya piyasalarının Türkiye'yi de etkilediğini belirterek doların artışının ons fiyatlarını düşürdüğünü söyledi. Altın fiyatlarında bir ay öncesine göre 200-250 TL'lik bir düşüş olduğunu vurgulayan Tonyalı, yıl sonuna kadar gram altının 3.000 TL ve üzerinde olmasını beklediklerini açıkladı. Yatırımcılara 24 gram altını tavsiye eden Tonyalı, alış ve satış arasındaki farkın çok az olduğunun altını çizdi.

ALTIN PİYASASINDA GÜNCEL FİYATLAR

Çin'den gelen haber altın fiyatlarını yere serdi! Yatırımcılara kötü sürpriz, altın fiyatları çakıldı

Gram Altın:

  • Alış Fiyatı: 2.449,68 TL
  • Satış Fiyatı: 2.450,33 TL

Çeyrek Altın:

  • Alış Fiyatı: 4.001,00 TL
  • Satış Fiyatı: 4.073,00 TL

Yarım Altın:

  • Alış Fiyatı: 8.027,00 TL
  • Satış Fiyatı: 8.138,00 TL

Cumhuriyet Altını:

  • Alış Fiyatı: 16.005,00 TL
  • Satış Fiyatı: 16.226,00 TL

Ata Altın:

  • Alış Fiyatı: 16.371,28 TL
  • Satış Fiyatı: 16.789,53 TL

Tam Altın:

  • Alış Fiyatı: 15.875,18 TL
  • Satış Fiyatı: 16.193,46 TL

Editörün notu: Bu haberde yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Yatırım kararı alırken dikkatli olunmalı ve uzman görüşleri değerlendirilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN