iPhone'un tacını elinden aldı! İşte ABD'nin en çok satan markası: Apple'ı bile geride bıraktı

iPhone'un tacını elinden aldı! İşte ABD'nin en çok satan markası: Apple'ı bile geride bıraktı

ABD’deki telefon satışlarını incelemek için yapılan bir araştırma ABD’nin en çok satan telefon markasını ortaya çıkardı. Öyle ki o marka iPhone’un tacını elinden aldı. İşte ABD’nin en çok satan markası…

ABD’de telefon satışlarını incelemek için yapılan bir araştırma Apple ile Samsung arasındaki yarışın epey kızıştığını ortaya koydu. Birkaç ay önce yayımlanan ilk çeyrek verilerinde Samsung’un 60 milyon satışla dünya lideri olduğu açıklanmış, Apple’ın ise yüzde 9,6 düşüşle ikinci sıraya gerilediği görülmüştü.

Şimdi de Apple’ın evi olan ABD’den yeni veriler geldi. Pazar araştırmaları yaparak sonucunu paylaşan CIRP, Apple ile Samsung’un ABD’de yaptığı telefon satışlarını karşılaştırdı. Sonuçlar ise Apple için pek iyi olmadı.

İPHONE’UN TACINI EVİNDE ALDI

Mart 2024’e kadar olan dönemi kapsayan veriler, 12 aylık ABD satışlarını kapsıyor. Bu doğrultuda Samsung, ülkede Apple’ı geride bırakarak zirveye yerleşti. Samsung’un pazar payı yüzde 38 olurken, Apple’ın ki yüzde 33’de kaldı. Motorola yüzde 13, Google yüzde 6, diğerleri ise yüzde 10’luk pay alabildi. Ancak tam satış sayılarının paylaşılmadığı bilgisinin altını çizelim.

iphone-vs-samsung-1.jpg

Bu satışlar Samsung’un amiral gemisinden bütçe dostu modellerine kadar tüm modelleri kapsıyor. Apple ise SE’yi katmazsak yalnızca amiral gemisi satışı yapıyor. Bu da Samsung’un daha çok satma ihtimalini artırıyor.

Samsung, genel anlamda Apple’ı geçse de CIRP, yeni çıkan amiral gemisi telefon modellerde daha önde olduğunu eklemiş. Yani premium segmentte Apple, ülkede hâlâ önde. Ancak diğer segmentlerden cihazlar dahil edildiğinde Güney Koreli şirket öne

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN