Futbol dünyası yasta: Sven Goran Eriksson hayatını kaybetti

Futbol dünyası yasta: Sven Goran Eriksson hayatını kaybetti

İsveçli ünlü futbol adamı Sven Goran Eriksson, 76 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir kanserle mücadele eden Eriksson, bu sabah saatlerinde ailesiyle birlikteyken evinde hayata gözlerini yumdu. Eriksson’un ailesi, yas sürecinde özel hayatlarına saygı gösterilmesini istedi.

Yaklaşık sekiz aydır kanserle savaşan Sven Goran Eriksson, İsveç’teki bir radyo istasyonuna ölümcül bir hastalığa yakalandığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Kalstad ekibindeki sportif direktörlük görevinden ayrılan Eriksson, bir yıldan az ömrü kaldığını ifade etmişti. Avrupa futboluna uzun yıllar damga vuran deneyimli teknik direktör, futbol dünyasına vedasını böylece gerçekleştirdi.

Sven Goran Eriksson, kariyerinde IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City ve Leicester City gibi önemli kulüplerin teknik direktörlüğünü yaptı. Ayrıca Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler milli takımlarında da yöneticilik görevlerinde bulundu. 2001-2006 yılları arasında İngiltere Milli Takımı'nın başında, David Beckham, Steven Gerrard ve Frank Lampard gibi "altın jenerasyon" olarak adlandırılan İngiliz yıldızlara rehberlik etti.

66cc763e85e41366.webp

Eriksson, bir dönem Liverpool'la maça çıkmanın hayallerini kurmuştu. Bu hayali, bir gösteri maçında Jürgen Klopp’un yardımıyla kısmen de olsa gerçekleşmişti. Son mesajında hayranlarına veda eden Eriksson, şu sözleriyle hatıralarda yerini aldı:

“İyi bir hayatım oldu. Sanırım hepimiz öleceğimiz günden korkuyoruz, ama hayat aynı zamanda ölümdür. Onu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Umarım beni elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan iyi bir adam olarak hatırlarsınız. Üzülmeyin, gülümseyin. Her şey için teşekkürler… Antrenörlere, oyunculara, taraftarlara… Kendinize ve hayatınıza iyi bakın.”

d1yhk9srwks9ycqbqmghfg.webp

SVEN GORAN ERİKSSON KİMDİR?

Sven Goran Eriksson, 5 Şubat 1948’de İsveç’in Torsby şehrinde doğdu. Futbolculuk kariyeri boyunca İsveç’in alt liglerinde oynadıktan sonra, teknik direktör olarak adını dünya futboluna duyurdu. 1982'de IFK Göteborg'u UEFA Kupası'nda şampiyon yaparak dikkatleri üzerine çeken Eriksson, Benfica ve Lazio’da kazandığı başarılarla Avrupa’nın en saygın teknik direktörlerinden biri haline geldi.

66cc76062ceed601-w1200xh675.webp

2001-2006 yılları arasında İngiltere Milli Takımı’nı çalıştıran Eriksson, İngiliz futbolunun altın jenerasyonu olarak anılan dönemde takımın başındaydı. Milli takım kariyerinin ardından Manchester City ve Leicester City’de de görev aldı. Kariyeri boyunca birçok uluslararası takımı çalıştırdı ve futbol dünyasında saygın bir yer edindi.

Sven Goran Eriksson, futbol tarihine sadece başarılarıyla değil, aynı zamanda oyunculara ve antrenörlere olan etkisiyle de geçti. Onun vefatı, futbol dünyası için büyük bir kayıp olarak nitelendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN