Dyson'ın kurucusu James Dyson, tarihi yatıyla Marmaris'te

Dyson'ın kurucusu James Dyson, tarihi yatıyla Marmaris'te

Forbes milyarderler listesinde 147. sırada yer alan James Dyson, 1930 yılında yapılmış tarihi yatı Nahlin ile Marmaris'e geldi. 13.4 milyar dolarlık servetiyle tanınan Dyson, bu özel yatıyla dikkatleri üzerine çekti.

Dünyanın en prestijli ve tarihi süper yatlarından biri olan Nahlin, 91.4 metre uzunluğunda ve 1930 yılında inşa edildi. İlk sahibi Lady Yule olan yat, daha sonra farklı kişilerin eline geçti ve 2006 yılında James Dyson tarafından satın alındı.

Yatın iç tasarımı, Edward döneminin zarafetini yansıtan Waring & Gillow imzasını taşıyor. 14 misafir kapasiteli Nahlin, geniş yaşam alanları, lüks süitler ve modern olanaklarla donatılmış durumda. Ayrıca 47 kişilik mürettebat kapasitesi bulunuyor.

Yatmarina.com.tr'nin haberine göre Nahlin, 2007-2010 yılları arasında Almanya'da kapsamlı bir modernizasyon sürecinden geçti. Bu süreçte orijinal detaylar korunarak günümüz teknolojileriyle donatıldı. Ana salon, yemek salonu, kütüphane, spor salonu ve yüzme havuzu gibi alanlar yenilendi.

yat.jpg

NAHLİN'İN ZENGİN TARİHİ

Nahlin'in geçmişi oldukça zengin. 1936'da İngiltere Kralı VIII. Edward ve Wallis Simpson tarafından Akdeniz gezisi için kullanıldı. Bu olay, Kral'ın tahttan feragat etme süreciyle bağlantılı olması nedeniyle tarihte önemli bir yer tutuyor.

1940'larda Romanya'ya satılan yat, "Libertatea" adıyla devlet yatı olarak kullanıldı. 1999 yılında tekrar özel mülkiyete geçen Nahlin, 2000'li yıllarda kapsamlı bir restorasyon geçirdi.

JAMES DYSON: MUCİT VE GİRİŞİMCİ

Ünlü İngiliz mucit ve girişimci James Dyson, özellikle vakumlu temizleyiciler, el kurutma makineleri ve saç kurutma makineleri gibi yenilikçi ürünleriyle tanınıyor. Dyson Şirketi'nin kurucusu olan Dyson, mühendislik tasarımlarıyla ev aletleri endüstrisinde çığır açtı.

1983 yılında G-Force adlı torbasız elektrikli süpürgeyi icat eden Dyson, bu ürünle büyük başarı elde etti. Dyson Şirketi, yıllar içinde Dyson Airblade el kurutma makinesi, Dyson Supersonic saç kurutma makinesi ve Dyson Airwrap saç şekillendirici gibi birçok yenilikçi ürün geliştirdi.

Forbes'a göre 2021'de 9.7 milyar dolarlık servetiyle Birleşik Krallık'ın en zengin insanlarından biri olan Dyson, aynı zamanda Britanya İmparatorluk Nişanı (CBE) sahibi ve mühendislik ile eğitim alanında birçok ödülün sahibi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN