İsrail Büyükelçiliğine arbaletli saldırı: Sırp jandarma boynundan okla yaralandı

İsrail Büyükelçiliğine arbaletli saldırı: Sırp jandarma boynundan okla yaralandı

Belgrad’daki İsrail Büyükelçiliği önünde meydana gelen saldırıda bir jandarma mensubu boynundan arbaletle yaralandı. Saldırgan jandarma tarafından öldürülürken, olay "terör saldırısı girişimi" olarak nitelendirildi. Jandarma, boynuna saplanan okun çıkarılması için operasyon geçirecek.

Sırbistan Belgrad'daki İsrail Büyükelçiliği önünde bir saldırgan büyükelçiliği korumakla görevli jandarma mensubunu arbaletle hedef aldı. Saldırı, büyükelçilik önünde endişe ve paniğe yol açtı.

9568590.jpg

SIRP JANDARMA BOYNUNDAN OKLA YARALANDI

Saldırganın attığı okla boynundan yaralanan jandarma, hızla silahını çekerek saldırganı öldürdü.

Sırbistan İçişleri Bakanı Ivica Dacic, jandarmanın bilincinin açık olduğunu ve okun çıkarılması için hastanede operasyon geçireceğini belirtti. Bakan Dacic, jandarmanın meşru müdafaa amacıyla hareket ettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü vurguladı.

9568591.jpg

'TERÖR SALDIRISI GİRİŞİMİ' OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Olay anında büyükelçiliğin kapalı olduğu ve içeride kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, olayı "terör saldırısı girişimi" olarak nitelendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün Belgrad’daki İsrail Büyükelçiliğinde bir terör saldırısı girişimi gerçekleştirildi. Yerel bir jandarma mensubu yaralandı. Olayın tüm boyutları araştırılıyor" denildi.

9568593.jpg

Olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, saldırının ardındaki motivasyonları ve saldırganın kimliğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıda ilişkisi olduğundan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı.

ARBALET NEDİR?

"Tatar yayı" veya "crossbow" olarak da bilinen arbalet, yayın en silahlaşmış haline denir. Tam anlamıyla savaş amacıyla geliştirilmiş, kundaklı ve tetikli bir yaydır. Diğer yaylardan farklı olarak yatay tutulur, elin yay ve okla bir teması bulunmadığı gibi yayı gerili tutan bir kol da bulunmamaktadır. Yay önceden gerilir ve sadece tetik aracılığıyla ok salınmaktadır.

arbalet-nedir.jpg

Türkiye'de 6136 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinde belirtilen salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere imal edilmiş silahlardan olan arbaletlerin (crossbow-tatar yayı) ithali, satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN