İstanbul lise taban puanları belli oldu

İstanbul lise taban puanları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl İstanbul'daki liselerin 2024 taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan bilgilerini tercih kılavuzu yerine e-okul VBS sistemi üzerinden duyurdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi, 500 puanla listenin başında yer alıyor.

Taban puanları ve başarı sıralamaları her yıl olduğu gibi bu sene de İstanbul'da öğrenci ve veliler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tercih sürecini daha şeffaf hale getirmek amacıyla bu yıl İstanbul'daki liselerin taban puanlarını, başarı sıralamalarını, yüzdelik dilimleri ve kontenjan bilgilerini e-okul VBS sistemi üzerinden erişime açtı.

GALATASARAY LİSESİ VE İSTANBUL ERKEK LİSESİ ZİRVEDE

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi, bu yıl da 500 puanla zirvedeki yerlerini koruyarak en yüksek taban puanlara sahip liseler olarak dikkat çekiyor. Almanca ve İngilizce eğitim veren Kabataş Erkek Lisesi ise 497.4675 puanla önemli bir tercih seçeneği olarak öne çıkıyor. Cağaloğlu Anadolu Lisesi, 491.7958 puanla fen liseleri arasında öne çıkan bir diğer okul olarak sıralamada yer alıyor.

Öğrencilerin tercih edebilecekleri diğer önemli liseler arasında Çapa Fen Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi gibi başarılı eğitim kurumları bulunuyor. İmam hatip liseleri arasında ise Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 488.4034 puanla dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN