Askıda ekmek ve yemekten sonra bu da oldu! Çocukları düşünüp yaptı, yeni askı uygulaması başlattı

Askıda ekmek ve yemekten sonra bu da oldu! Çocukları düşünüp yaptı, yeni askı uygulaması başlattı

Burhaniye’de bir esnaf, askıda ekmek ve yemekten sonra yeni bir uygulama başlattı. Çocukları düşünerek bu uygulamayı başlatan esnaf, duyanlardan taktir topladı…

Balıkesir Burhaniye’de askıda ekmek, askıda yemek ve askıda kırtasiye uygulamaların ardından yeni bir uygulama daha başladı. Esnaf Adem Teslim, “Anneler, çocuklarını gezdirirken dondurmanın önünden geçirmiyorlar. Neden, çocuğum dondurma ister de alamam diye korkuyorlar. Karşı taraftan geçtiklerini gördüm. Ben de onun için bir öncülük yapalım dedim” diyerek askıda dondurma uygulaması başlattığını duyurdu.

HERKESİ BEKLİYOR

Uygulamanın yoğun ilgi gördüğünü söyleyen 61 yaşındaki Adem Teslim, uygulamayı devam ettirme konusunda da epey kararlı. Bazı annelerin çocuklarına dondurma alamadığını gördüğünü ve bundan etkilenerek uygulamayı başlattığını söyleyen Teslim, "Askıda ekmek, askıda yemek ve askıda kırtasiye olurken, askıda dondurma neden olmasın" diyerek herkesi beklediklerini söyledi.

burhaniyede-askida-dondurma-uygulamasi-1.jpg

Uygulamanın Burhaniye’de bir ilk olduğunu söyleyen dondurmacı Adem Teslim şöyle konuştu:

"Askıda ekmek duydum, askıda yemekte duyduk. Askıda pide, askıda kırtasiye ama askıda dondurma hiç duymadım. Burhaniye de bir ilk. Türkiye'de nasıldır bilmiyorum. Anneler, çocuklarını gezdirirken dondurmanın önünden geçirmiyorlar. Neden; ben çocuğum dondurma ister de alamam diye korkuyorlar. Karşı taraftan geçtiklerini gördüm. Ben de onun için bir öncülük yapalım dedim. Bugünden itibaren askıda dondurmayı başlattık. Başlattığımız günden itibaren yazıyı asmamamıza rağmen vatandaşlardan para bırakanlar oldu. Bizim bu iyi niyetimizi suistimal etmedikleri müddetçe biz bu işe devam edeceğiz. Eğer 3- 5 kişi suistimal ederse de biz 3-5 kişinin su suistimalinden dolayı bu işi bırakmayacağız. Devam edeceğiz. Herkesi bekleriz. Herkes göğsünü gere gere gelsin yesin. Çıkın çıkın gelin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN