Bakan Şimşek ‘düşük değil’ demişti: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Bakan Şimşek ‘düşük değil’ demişti: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Artan enflasyonla beraber vatandaşın alım gücü her geçen gün düşmeye devam ederken Türk-İş tarafından açıklanan verilere göre; haziran ayında açlık sınırı 18 bin 978 TL, yoksulluk sınırı ise 61 bin 820 TL'ye yükseldi. Böylece açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin yaklaşık 2 bin lira üstüne çıkarken akıllara Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" açıklaması geldi.

Artan enflasyonla beraber hayat pahalılığı gözle görülür şekilde artarken, vatandaşların geçim derdi de büyümeye devam ediyor.

TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine göre, enflasyon aylık yüzde 3,37, yıllık ise yüzde 75,45'e yükselerek rekor kırmıştı.

Türk-İş, mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı verilerini paylaştı. Buna göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 18 bin 978 TL'ye yükseldi.

"TÜRKİYE'DE ASGARİ ÜCRET DÜŞÜK DEĞİLDİR"

Açlık sınırı 17 bin 2 TL olan asgari ücretin yaklaşık 2 bin lira üstüne çıkarken bugün canlı yayında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret zammı için reel artış beklendiğini belirtti ve "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" diye konuştu.

Raporda, gıda harcaması tutarının yılbaşına göre 3 bin 930TL ve bir önceki yılın aynı ayına göre 8 bin 605 TL arttığını dikkat çekildi.

Tüm temel harcamalar için yapılması gereken harcama tutarının ise sadece son altı ayda 12 bin 800 TL artış gösterdiği ifade edildi.

Açıklamada, asgari ücret ile işçinin bile geçimini sağlayamazken bir ailenin sadece gıda harcamasını karşılayabilmesi mümkün görünmediği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN