Herkes meyve diye biliyor ama o bir çiçek! Yerken herkes iki kez düşünecek! Aslında böcek yumurtası yiyoruz

Herkes meyve diye biliyor ama o bir çiçek! Yerken herkes iki kez düşünecek! Aslında böcek yumurtası yiyoruz

Lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da son derece yararlı olan bir besin kaynağı olarak hayatımıza dahil olan o ürünü meyve diye tüketenler yanılıyor. Şimdiye kadar bildiğiniz tüm gerçekler çöpe gidecek. Aslında herkes meyve diye çiçek tüketiyor.

Özellikle diyet listelerinde sıklıkla yer alan ve sağlık açısından yarar sağlayan bir besin kaynağı olan incir herkese şaşırtan gerçekleri de gün yüzüne çıkarıyor. Birçok hastalığa iyi gelmesinin yanı sıra gizemli sırları da içerisinde saklayan incirlerin gerçek yüzü ortaya çıktı. Aslında o bir meyve değilmiş

İNCİRLERİN GİZEMLİ SIRRI

Herkesin meyve olarak bildiği asırlık meyve incirler aslında ters açan birer çiçek olarak hayatımızda yerini alıyor. Kiraz ve diğer meyve ağaçları gibi çiçek açmayan incirin üremesi oldukça farklı ve ilginç bir süreç içermektedir. Süreç hakkında tüm gerçekleri öğrendiğimizde şimdiye kadar nasıl fark etmedim diyeceksiniz.

Aydın'da taze incir hasadı başladı - Anadolu Ajansı

Özel bir arı türüne ihtiyaç duyarak üreyen incir doğanın kurallarını adeta yeniden yazıyor. Sürecinde bir eşek arısının veya içinde ölen bir böceğin varlığına ihtiyaç duyan bu çiçek daha sonra büyük bir meyveye dönüşüyor.

İncir Hakkında Öğreneceğiniz Bu Gerçeği Asla UnutamayacaksınızKeşfet

Ters açan çiçekler olarak bilinen ve "Akenyum" adı verilen tek bir ceviz ve tek bir tohum üreten incir, çeşitli bitkisel dokulardan oluşarak özellikle kendine özgü bir çıtır dokuya sahiptir. Birçok derde deva olan incirin tüketilmesi sıklıkla tavsiye ediliyor. İncirin üreme süreci oldukça ilginç bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Üremek için belirli bir tozlaşmaya ihtiyaç duyan incirler yalnızca arıların polen getirmesi ile yeterli kalmıyor. İncir arası olarak bilinen özel bir arı türüne ihtiyaç duyan bu bitki büyümek için gerekli genetik materyallerin Arılar sayesinde incirin içerisine taşınması ile birlikte çoğalma sağlar. İncir arıları lavralarını meyvenin içerisinde bıraktıkları için incir olmadan yaşayamaz ve bu duruma doğada karşılıklılık veya ortak yaşam adı verilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN