Ocak gözlerini pırıl pırıl yapıyor! Yağları su gibi akıtan yöntem, bunu bilen kimyasala elini sürmüyor

Ocak gözlerini pırıl pırıl yapıyor! Yağları su gibi akıtan yöntem, bunu bilen kimyasala elini sürmüyor

Mutfak temizliğinin en zorlu kısmı elbette ki yağ ve çeşitli yemek bulaşıklarının biriktiği ocak gözleri oluyor. Çeşitli yöntemler deneyip yine de istediğiniz sonucu alamadıysanız ocak gözlerini parlatmak için bu yönteme bir şans verin. İşte, kimyasala tövbe ettirecek o pratik temizlik yöntemi…

Evimizde en çok vakit harcadığımız mutfaklarımızda en fazla kirlenen ve bizi çok zorlayan yer ocak temizliğidir. Çeşitli yemekler pişirdiğimiz ocakların gözleri, zamanla yemek kirleri ve yağ atıklarıyla doluyor. Bu kir ve atıkları temizlemek ise epey bir uğraş istiyor.

Kirlenen ocak gözlerini temizlemek için en iyi deterjanları bile kullanmanıza rağmen etkili sonuç alamadıysanız üzülmeyin. Evinizdeki doğal ürünlerle ocak gözlerinizi parlatmanız oldukça basit…

ocak-gozlerini-parlatacak-yontem-1.jpg

OCAK GÖZLERİNİ PARLATACAK YÖNTEM

Mutfak leğeninin içerisini ocak gözlerinizi koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı demlenmiş çay (evet doğru okudunuz çay) koyduktan sonra üzerine 1 çaydanlık kaynamış su dökün ve biraz bekletin. Ardından mutfak süngerinize her zaman kullandığınız bulaşık deterjanını dökerek ocak gözlerinizi tek tek süngerle silin ve bol suyla durulayın. Ocak gözlerinizde kir ve yağdan eser kalmadığını ve cam gibi parladığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN