3 çocuğu olan yaşadı! Düşük faizli kredi ve vergi indirimi geliyor: Binlerce kişiye müjde verildi

3 çocuğu olan yaşadı! Düşük faizli kredi ve vergi indirimi geliyor: Binlerce kişiye müjde verildi

Alınan yeni kararla birlikte artık dar gelirli ailelere yapılan sosyal yardımlar tek bir çatı altında toplanacak. Ayrıca üç çocuklu aileleri kapsayan düşük faizli kredi ve vergi indirimi de geliyor. İşte, binlerce kişinin yüzünü güldürecek yeniliklerin detayları…

Dar gelirli ailelerin yükünü hafifletmek ve yardımda adaleti sağlamak isteyen hükümet yeni bir karar alarak sosyal yardımların tek çatı altında toplanacağını duyurdu. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliyet Bakanlığı’nın çalışmaları dahilinde sosyal yardım kriterleri netleştirilecek ve hiçbir kurum tarafından esnetilemeyecek.

Yardımlar için de hane halkı geliri ve mülk sahipliği kriterleri gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yürütülerek, kıstaslar belirlenecek. Böylece asıl yardıma ihtiyacı olanların yardım almasına engel olan uygulamaların da önüne geçilecek.

Bu sayede yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli ayrımı olmadan tüm vatandaşlara 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi uygulamaların da önüne geçilmiş olacak. Tüm bunların sonucunda sosyal yardımda hakkaniyet gözetilirken, sosyal devlet anlayışı da ön plana çıkacak.

3-cocuklu-ailelere-vergi-indirimi-1.jpg

DAR GELİRLİYE KİRA, GIDA, ÇOCUK BAKIM YARDIMI VE VERGİ İNDİRİMİ GELİYOR

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirli ailelere kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, çocuklu ailelere vergi indirimi gibi ek destekler sağlanarak, mevcut desteklerin oranında artış yapılacak.

Uygulamayla birçok yerden aynı anda ihtiyaçtan fazla alınan yardımların da önüne geçilmiş olunacak.

3 ÇOCUĞU OLANA VERGİ İNDİRİMİ VE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

AK Parti kaynakları “Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek” değerlendirmesinde bulundu.

3-cocuklu-ailelere-vergi-indirimi-2.jpg

DAR GELİRLİLERİ UCUZ KONUT İMKANI

Aynı zamanda, hükümet dar gelirli ailelere ucuz konut için de hareket geçti. Vatandaşın konut alabilmeleri için yeni finansal formüller üretilecek. Süreç Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülecek. Çalışmanın detayları ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN