Bu haber milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiriyor! 81 ilde öğrencilere ulaşım desteği: 2 bin 500 lira hesaplara yatacak

Bu haber milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiriyor! 81 ilde öğrencilere ulaşım desteği: 2 bin 500 lira hesaplara yatacak

Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala müjdeli haber geldi. Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren destek açıklandı. Okula gidecek 81 ildeki öğrencilere ulaşım desteği açıklandı. O öğrencilere 2 bin 500 lira ulaşım desteği sağlanacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyonlarca öğrenci ve veliye müjdeli haber verildi. Türkiye genelinde ulaşım desteğine dair detaylar paylaşıldı. Yakın zamanda başlayacak yeni eğitim öğretim yılında, 2 bin 500 lira ulaşım desteği sağlanacak. İşte tüm detaylar...

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da Ulaşım Desteği’nin devam edeceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin öğrencilerine yönelik başlatılan Ulaşım Desteği programının 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da sürdürüleceğini duyurdu. Bu destekle, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım masraflarının karşılanması amaçlanıyor.

1506743.webp

ÖĞRENCİYE 2500 TL DESTEK

2022 yılında hayata geçirilen bu programla, bugüne kadar 100 binden fazla öğrenciye ulaşım desteği sağlandığını belirten Bakan Göktaş, her yıl dört kez sağlanan bu destek kapsamında öğrencilere gidiş-dönüş için toplamda 2.500 TL’ye kadar ödeme yapılacağını ifade etti. Bakan Göktaş, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz," dedi.

62b34c36136acf48a9581cab.webp

BAŞVURULAR ORADAN ALINACAK

Göktaş, 2024-2025 dönemi için belirlenen destek miktarının tek yön için 1.250 TL olduğunu ve şu ana kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynak aktarıldığını belirtti. Ayrıca, bu desteğin başvurularının öğrenci veya aileleri tarafından, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılması gerektiğini hatırlattı.

Bakan Göktaş, "Toplumun her kesimine yönelik adil ve kapsamlı sosyal hizmet modelleri geliştirerek, her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız," diye ekledi.

Bu önemli destek, ailesinden uzakta eğitim gören öğrenciler ve aileleri için büyük bir rahatlama sağlayacak. Aileler, ulaşım masraflarını düşünmeden çocuklarının eğitimine odaklanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN